Doğum sancısı

Trabzon’da kadın doğum için yatak sayısının azlığı çileye dönüştü…Doğum için gelen vatandaşlara “Yatak yok.” deniyor, canı burnunda insanlar sıra bulabilmek için en erken saatlerde hastaneye gelip çaresizce saatlerce koltukta sıra bekliyor…

26 Temmuz 2019 Cuma 09:47
Doğum sancısı

Trabzon Yenicuma’da SGK binasına dönüştürülen Doğum Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesinin kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinin kapatılmasıyla yatak sıkıntısı yaşanıyor. 200 yataklı Doğum Hastanesinin, Fatih Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinin kapatılıp yerine yalnızca 45 yataklı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Biriminin bırakılması dertleri peşinde getirdi. Vatandaş doğum için sıraya girmek zorunda kalıyor ama sıra da bulamıyor.

BÖLGEDEN GELENLER DE VAR

45 yataklı hastaneye yalnızca Trabzon merkez ve ilçelerinden de hasta gelmiyor… Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin ve ilçelerinden de hastaların gelmesiyle müthiş bir yığılma yaşanıyor. 112 acil birimlerince gece saatlerinde hastaneye götürülmek istenen hastalara da yer bulunamadığı için farklı hastanelere de yönlendirmelerde bulunulduğu öğrenilirken vatandaşlar “Yaşadığımız bunca sıkıntı ne için? Devletimizin bu sorunu gidermeye imkânı yok mu?” diye sordular.

ŞİKÂYET SİTESİNE DE YANSIDI

Sesini duyuramayan vatandaşların artık çareyi ünlü şikâyet ağı “sikayetvar.com”a da aktardığı gözlendi. Yaklaşık 4 bin kişinin görüntülediği bir şikâyette Enes isimli bir kişi şu şikâyette bulundu: “Benim eşim hamile ne sıra alabiliyoruz ne de randevu veriyorlar. O zaman bu millet, hamile olan ne yapacak? Böyle bir kanun mu var? Sıra alacağız alamıyoruz biz derdimizi kime anlatacağız?” Bu şikâyetin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikâyetlerin daha da çok gittiği düşünülüyor.

2 ay önce Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Yerleşkesinde çekilen bu fotoğraf doğum için sıra bekleyen vatandaşların içler acısı durumu yansıtıyor…

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.