Dolgu sahaları tehlikeye gebe!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, “Rize’de 60’lı yıllarda yapılan dolgunun zararları şimdi ortaya çıkıyor. Bu Trabzon’da da zamanla ortaya çıkacak” dedi.

09 Haziran 2019 Pazar 12:17
Dolgu sahaları tehlikeye gebe!

18 Mart 2018 ‘de yayınlanan deprem haritasında Trabzon’da deprem riskinin iki kat arttığı görüldü. Uzmanlar bu gerçeğin; yerleşime uygunluk haritası olmayan Trabzon için büyük bir risk olduğu yönünde uyardı. Sahillerinin yüzde 80’ine yakınının dolgu ile yapılaşmaya açıldığı Trabzon’da bu sahalardaki yapıların Rize’de olduğu gibi gelecekte yıkılacağı ya da yerleşimlerin farklı noktalara taşınmak zorunda kalınacağı belirtildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, “Trabzon’da İmar Yönetmelikleri hala 2019 Deprem Yönetmeliği’ne uygun hale getirilmedi. 100 km’lik sahilimizin yüzde 80’i dolgu, buralarda yapılaşmaya izin verildi ancak artık sürdürülebilir bir tablo yok. Rize’de 60’lı yıllarda yapılan dolgunun zararları şimdi ortaya çıkıyor. Bu Trabzon’da da zamanla ortaya çıkacak” dedi.

VATANDAŞ RiSK ALTINDA

Karslı, “Trabzon’da yerleşime uygunluk haritasının olmayışı çok büyük bir eksiklik. Şehirde yerleşime uygun olmayan alanlarda hızlı bir şekilde yapılaşma oldu. Zeminin çok değişken olduğu Trabzon’da heyelan sahaları ve dolgu alanlarında hassasiyet gösterilmesi gerekirdi. Bu konudaki denetimsizlik ve yetersizlikler vatandaşı riske atıyor. Şehir genelinde yıkılmaya yüz tutmuş birçok yapı var” diye konuştu.

Sonnokta gazetesi 

 

Son Güncelleme: 09.06.2019 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.