Dolmuş dönüşüm süreci istifa getirdi

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcılığından istifa eden Taner Şahin,Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen dolmuş dönüşüm sistemine şu haliyle kesinlikle karşı olduklarını belirterek plakaları ile ilgili endişelerini dile getirdi.

17 Şubat 2020 Pazartesi 13:10
Dolmuş dönüşüm süreci istifa getirdi

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcılığından istifa eden Taner Şahin, bugün kendisine destek verenlerle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasına ilk olarak kendisini tanıtarak başlayan Şahin, Aydınlıkevler durak başkanı 07 . 01 . 2018 tarihinde göreve başladığım Trabzon Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden 05 . 02 . 2020 tarihinde seçimden önceki söylemlerimiz ve seçimden sonraki eylemlerimiz ve yapmaya çalıştıklarımızın yüzde yüz farklılık göstermesi neticesinde Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettim . 

Üyesi bulunduğumuz Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen dolmuş dönüşüm sistemine şu haliyle kesinlikle karşıyız . 

Bizler , şoför esnafı olarak altın kıymetinde 689 D plakalı araç sahipleriyiz . Bu plakalarımız Bakanlar Kurulunca yıllar önce TAHDIT altına alınmış yani sınırlandırılmıştır . Ortahisar ' a bu plakalar dışında araç girişi yasaklanmıştır . Halbuki Şoförler Odası ile Büyükşehir belediyesi arasında yapılan müzakerelerde bizim için ALTIN kıymetinde olan bu Tahdidi kaldırarak TAHSİS sistemine dönmek istemektedirler . Böylece kendilerince ihtiyaç duydukları her durağa ek araç sokacaklardır . 

Bizler , aşağıdaki dört maddeyi Sayın Belediye Başkanımıza sunuyor ve dolmuş dönüşümünde bu sistem dışında atılacak her adıma karşı tüm demokratik haklarımızı kullanarak direneceğimizi beyan ediyoruz . 

1 . ( 17 + 1 sistemine kesinlikle karşıyız . Mevcut 22 Durağımızda hiçbiri bu sisteme dönerek Tahdit altına alınan 689 plakaya ihanet edemez . Buna izin vermeyeceğiz .

2 - ( Yeni açılacak duraklara Tahdit altındaki 689 D plakalardan ve duraklardan araç alınmasından yanayız . Aksi takdirde Ortahisar ' a dolmuş adı altında hiçbir yeni plakanin girmesine izin vermeyecek ve direneceğiz .

3 - Kart sistemine ve dolmuşlarımızın Belediye aracı gibi merkezi sisteme bağlanmasına kesinlikle karşıyız ve kabul etmeyeceğiz .

4 . Büyükşehir Belediye Başkanımız dolmuşların dönüşüme hazır olduğunu söylüyor . 

Oysaki araçların bir çoğunun bankalar tarafından ruhsatında rehin var iken bu dönüşüm nasıl olacak . Dönüşüme kesinlikle hazır değiliz ve bu kadar da acele edilmesini de kabul etmiyoruz .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.