Dolmuşa zam kapıda

Akaryakıta üst üste gelen zamlar şoför esnafını harekete geçirdi

17 Mayıs 2018 Perşembe 10:50
Dolmuşa zam kapıda

Akaryakıta üst üste gelen zamlarla Trabzon’da motorin fiyatı 5,75’i aştı. Şoförlerin Başkanı Ömer Usta, “Dolmuş esnafımızın zam talebi var. Konuyu değerlendirip gerekli yerlere ileteceğiz” dedi

GÜN AŞIRI ZAM

Akaryakıt fiyatlarında yılbaşından beri yaşanan dalgalanma son günlerde yerini sürekli bir yükselişe bıraktı. Son bir haftada yaklaşık 35 kuruş artan fiyatlara önceki gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 18 kuruş, mazota 16 kuruş zam yapıldı. Hemen hemen gün aşırı gelen zamlarla Trabzon’da benzinin litre fiyatı 6,32 TL, motorinin litre fiyatı 5,78 TL’ye, mutfak tüpünün fiyatı ise 95 TL’ye yükseldi.

ESNAF TALEP ETTİ

Motorin fiyatının 6 TL sınırına dayanması yeni zam furyasının kapıda olduğu söylentilerinin yayılmasına neden oldu. Trabzon’da ise yaklaşık 3 yıl önce 2 TL olarak belirlenen dolmuş ücretlerine zamlar sonrası yeni bir düzenleme yapılacak. Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Şoför esnafımızın böyle bir talebi var. TESOB’a ileteceğiz. Talep, UKOME’de görüşülüp karara bağlanacak” diye konuştu.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 17.05.2018 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.