Döviz kuru ilacı vurdu

Firmalar kur farkı gerekçesiyle piyasaya ilaç vermiyor .

01 Ekim 2018 Pazartesi 10:12
Döviz kuru ilacı vurdu

Döviz kurundaki dalgalanma ilaç sektöründe de alarm zillerinin çalmasına neden oldu. 500’den fazla ilacın piyasaya kısıtlı bir şekilde veriliyor. Özellikle kanser hastaları büyük zorda

ALARM ZİLLERİ ÇALDI

Dövizdeki önlenemeyen yükseliş, her sektör olduğu gibi ilaç sektöründe de alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında 8 ay önce yapılan anlaşmayla 2.69 lirada sabitlenen Euro’nun 7 TL’nin üzerinde tutunması endişeyi büyüttü. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, 503 kalem ilacın piyasaya kısıtlı şekilde verileceğini belirtmiş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “Tedirgin olacak bir şey yok” demişti.

USLU: ENDİŞELİYİZ

Sektör temsilcilerine göre, yaşanan bu sıkıntı sadece buz dağının görünen kısmını oluşturuyor. Şu anda mevcut stokların kullanıldığını belirten eczacılar, sabitlenen kur ile mevcut döviz kuru arasındaki makas açıldıkça ilaca ulaşmanın imkânsız hale geleceğine dikkat çekiyor. Trabzon Eczacı Odası Başkanı Halit Hezkıl Uslu, “Şu anda ilaç tedarikinde çok ciddi bir sıkıntımız yok ama olacağına dair kuvvetli endişelerimiz var” dedi.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.