Dr.Ender Saraç ; Sağlığınız İçin ''Matcha'' Çayı İçin

Çaya, doğal ve sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç’tan tam not

04 Ekim 2019 Cuma 13:14
Dr.Ender Saraç ; Sağlığınız İçin ''Matcha'' Çayı İçin

DR.ENDER SARAÇ;ÇAY ''ŞÖLEN''DİR

Trabzon’un Sürmene İlçesinde faaliyetini sürdüren Sürçaysan fabrikası bünyesinde faaliyet gösteren Şölen Çayı, doğal ve sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç ziyaret etti. Şölen Çay için bahçeden çay toplayan Saraç, Şölen Çay markaları olan ‘Matcha’ çay ile ‘Yeşil’ çayı tadarak tam not verdi.  Saraç, çay bahçesinde çay toplamanın göründüğü kadar kolay olmadığını belirterek, “Şölen Çay davetlisi olarak Trabzon’a geldim. Sürmene’yi harika buldum. Doğanın içinde olmak, yeşilin içinde olmak, böyle güzel bir havanın içinde olmak harika bir duygu. Vatandaşlarımız, yeşil çay içsin, matcha çayı içsin, Türk çayı içsin. Çayın merkezlerinden birinin içinde olmak çok hoşuma gitti. Şu anda sağlık deposunun içindeyim” dedi.

GEÇ KALDIK

Matcha çayı ile ilgili bilgi veren Saraç, “Biz matcha çayını tanımakta çok geç kaldık. Dünyadaki en kıymetli, en çok antioksidan içeren doğal bitkilerden birtanesidir matcha. Matcha bildiğimiz yeşil çaydır. Ama toplanmasına son 15 gün kala güneş görmeden yada üstü kapalı hazırlanıyor. Yüksek oranda antioksidan içeriyor. Kansere karşı koruyucu, damarları açısı, uzun vadede tansiyonu dengeleyici, kolesterolü düşürücü, diyabet ve kan şekerini düşürmeye yardımcı, hafızayı güçlendirici ve aynı zamanda tansiyonu çok yükseltmeden yavaş yavaş uyaran ve kafein içermeyen bir çaydır. Metabolizmayı da canlandırarak  zayıflamaya yardımcı oluyor. Ben her gün yeşil çay ve daha kuvvetlisi matcha çayından iki fincan içerim. Ama kesinlikle üç fincandan fazla içmek yararlı değil” diye konuştu.
Sürmene’yi de çok beğendiğini dile getiren Saraç, Sürmene’nin tarihi yapasını ve doğasını koruduğunu, çay bahçeleri, yeşili, doğası, pidesi ile cennet olduğunu ifade etti.

ÜSTÜN ''MATCHA''ÇAYINI TÜRKİYE'DE İLK BİZ ÜRETTİK 

Şölen Çay Genel Müdürü Murat Üstün, Matcha çayının Trabzon’da tanındığını ifade ederek, “Matcha çayı Türkiye’de daha önce üretilmiyordu. Yurt dışında üretiliyordu. Biz Şölen Çay olarak kendi fabrika bünyemizde üretmeye başladık. İlk lansmanımızı da geçen hafta yaptık. Bugün de Sayın Ender Saraç Beyi şirketimize getirerek lansmanımızın devamını sağlıyoruz. Asıl amacımız vatandaşlarımıza matcha çayının sağlığını anlatmak. Vatandaşlarımız da matcha çayını öğrendiler. Sağlık için içiyorlar” ifadelerine yer verdi.
Üstün, matcha çayını Fabrikamızdan yada Şölen Çay Fafabrikasının online internet sitesi https://onlinecay.net  aracılığı ile temin edileceğini dile getirdi.

Son Güncelleme: 04.10.2019 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.