Dsi'den nefes kesen gece tatbikatı

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, Rize’de gerçekleştirdiği gece tatbikatı, nefes kesen anlara sahne oldu

23 Temmuz 2018 Pazartesi 09:28
Dsi'den nefes kesen gece tatbikatı

TAŞKIN TATBİKATININ İKİNCİSİ YAPILDI

Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde zaman zaman yağan aşırı yağışlar, ani taşkınlara neden olmakta, bununla birlikte ortaya olumsuz durumlar çıkabilmektedir. Yaşanan bu ani taşkınlara hızlı bir şekilde müdahale etmek maksadıyla, Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Trabzon’un Maçka İlçesi’nde gerçekleştirilen gündüz tatbikatının ardından, bu sefer de Rize Kalkandere İlçesi’nde gece tatbikatı gerçekleştirdi.

TÜM TAŞKIN SENARYOLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Taşkın alarmının verilmesi ile birlikte, DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde görevli yaklaşık 50 personel, 20 adet iş makinası ve arazi aracı süratle olay yerine hareket etti. İş makinaları ve görevli personeller tatbikat mahallinde yerlerini aldıktan sonra memba kesiminde bulunan regülatörden kontrollü olarak dere yatağına su bırakıldı. Taşkın suyu ile mücadele çalışması yapan görevli personel halat, can simidi, insan zinciri ve iş makinası yöntemleri kullanılarak suni olarak yükseltilen sudan başarı ile çıkarıldı. Ayrıca ilk yardım, taşkın sınırı haritalama, debi belirleme, su tahliyesi ve taş seddeleme çalışmaları ile tatbikat başarılı şekilde sona erdi.

EĞİTİCİ TATBİKAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz KASAP Doğu Karadeniz bölgesinin meteorolojik, topoğrafik ve jeolojik nedenlerle taşkınlara çok müsait bir bölge olduğunu belirterek, gerek kurumsal gerekse insani sorumluluk bilinciyle can ve mal kayıplarının azaltılması adına bu tür eğitici tatbikat çalışmalarının zaman zaman tekrar edileceğini ifade etti. Taşkın Tatbikatı Koordinatörü DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Emre AKÇALI ise, bölgemizde çoğu zaman gece saatlerinde de taşkınlar yaşandığını belirterek, bu durumlara hazırlık açısından güzel bir çalışma olduğunu, ayrıca beklenmeyen durumlar karşısında reaksiyon için tecrübe kazanıldığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.