Dsi kararını verdi Sera Gölü'ne bakın ne yapılacak ?

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

04 Kasım 2019 Pazartesi 09:01
Dsi kararını verdi Sera Gölü'ne  bakın ne yapılacak ?

Devlet Su İşleri Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sera Gölü’nde hummalı bir temizlik çalışması yürütüyor

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 Trabzon’un önemeli turizm merkezlerinden biri olan Akçaabat Sera Gölü’nde temizlik çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Toplam 5 iş makinası ve 12 kamyon ile devam eden çalışmalarda, göl zemininde biriken rusubi malzeme bu makine ile çıkartılıp, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen alanlara nakledildiğini belirtti.

60 BİN METREKÜP RUSUBİ MALZEMEYİ TEMİZLENDİ

Gölü tekrar o ihtişamlı görüntüsüne kavuşturmak için, yoğun bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen Genel Müdür Aydın, ‘Şu ana dek, gölden yaklaşık 60 bin metreküp rusubi malzemeyi temizlendi. Kalan 120 bin metreküp malzemenin ise yılsonuna kadar temizlemeyi hedeflenmekteyiz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sera Gölünde kalıcı bir çözüm oluşturmak adına yapılan 5 adet tersip bentlerinin yanı sıra, taşkın anlarında çamurlu suyun içindeki askıdaki malzemeyi tutmak adına bir çökeltim havuzu yapılacak. Projelendirme çalışmaları devam eden bu çökeltim havuzu ile birlikte, Sera Gölüne gelen sediment büyük bir oranda engellenmiş olacaktır.  ‘dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.