Dün öyle bugün böyle

Trabzon’un Maçka ilçesi Akarsu Mahallesi’nde, vatandaşların yapımına karşı çıktığı HES ile ilgili Maçka Belediye Başkanı Koçhan’ın kararına CHP’li Şahin’den tepki geldi.

16 Mart 2020 Pazartesi 09:44
Dün öyle bugün böyle

HES YENİDEN GÜNDEMDE
2017 yılında Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışılıp jeolojik yapıya ve ormanlara zarar vereceğinden dolayı reddedilen Maçka İlçesi Akarsu Mahallesi’nde yapılacak olan HES projesi yeniden gündeme geldi. Bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çeken HES ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Maçka Belediye Başkanı Koçhan’ı hedef aldı.

VATANDAŞ DİNLENMİYOR
CHP’li Şahin, “O alanda HES yapılması Meclis gündemine geldiğinde red oyu verildi. Daha sonra HES’i yapacak olan firma Meclis kararını mahkemeye taşıdı ve yeniden konu gündeme taşındı. Daha önce red kararı veren Maçka Belediye Başkanı bugün HES’in yapılmasını savunuyor. Vatandaş bize oy verip buraya getirirken haklarını savunmamız için bunu yaptı. Şimdi Meclis, vatandaşın tepkisini dinlemiyor, HES’e onay veriliyor. O gün reddedenler bugün onaylıyor” dedi.

EVET, REDDETTİM AMA…
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise konu ile ilgili “Önceki dönemde HES’i reddetmemizin nedeni burada bir ÇED rapor olmaması idi. Daha sonra firma bir ÇED raporu aldı. Zaten orada 3 tane HES var. Daha dün ben o köydeydim kimsenin konuyla ilgili bana bir sorusu olmadı. Ben komisyonun görüşüne katılıyorum” ifadelerini kullandı. Komisyonda HES’in yapılabileceği görüşü geçerli kılınmıştı.

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.