Ecdat ilgi bekliyor!

Akçaabat'ta İstiklal Gazilerinin bulunduğu mezarlık çöküyor.

23 Kasım 2018 Cuma 08:45
Ecdat ilgi bekliyor!

Akçaköy’deki tarihi 400 yıldan fazla olan ve 3 İstiklal Gazisi’nin bulunduğu mezarlık çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Mahalleli, “Bari ecdadımıza sahip çıkılsın” diyor  

İŞLEM YAPILMADI

Trabzon Akçaabat’a bağlı Akçaköy Mahallesi Ovacık Mevkiinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1600’lı yıllarda ilk Türk Mezarlığı olarak bilinen Baradiya Mezarlığı, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. 3 İstiklal Savaşı gazisinin de bulunduğu mezarlık, çöküyor. Mahalleli Ahmet Üçüncü, “Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçeyle bildirdik. Durumun aciliyetini bildirmemize rağmen herhangi bir işlem yapılmadı” dedi.

ACİL ÖNLEM ŞART

Hüseyin Bayrak ise, “Yetkililer malzeme verelim siz yapın diyorlar ancak bunu yapabilecek durumda değiliz. Mezarlıkta bulunan İstiklal savaşı gazisi Ahmet Altunay’ın mezarının bir kısmı yıkılmış, geri kalanı da yıkılmak üzeredir. Yetkililerin bu soruna acil önlem almasını ve ecdadımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. Ülkemiz için Kurtuluş mücadelesinde yer alan bu atalarımızın aziz hatıralarına hürmet gösterilmeli” diye konuştu.

  

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 23.11.2018 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.