Edip Sevinç’ten Rekolte Açıklaması

Bilindiği üzere 2020 yılı Türkiye fındık rekoltesi tahminleri, bu yıl kamuoyunda her zamankinden daha farklı bir şekilde gündeme gelmiştir.

04 Ağustos 2020 Salı 16:01
Edip Sevinç’ten Rekolte Açıklaması

Yapılan bazı polemiklerde Birliğimiz rekolte tahminlerine de atıfta bulunulduğu için bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Öncelikle belirtmek isteriz ki Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılmakta olan rekolte tahminleri 15 yıldan bu yana bilimsel yöntemlerle ve aynı Ziraat Mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Birliğimizin tek amacı, her zaman olduğu gibi rekoltenin gerçeğe en yakın şekilde tahmin edilmesi olup, bu çerçevede açıkladığımız rekolte tahmininin daha önce başka kişi veya kuruluşlarca açıklanan tahminlerle uyumlu olup olmadığı hiçbir şekilde ilgilendiğimiz bir konu değildir. Esasen geçmiş yıllardaki rekolte tahminlerimizin herkesten farklı olması da  bu hassasiyetimizin bir göstergesidir. Hele ki rekolte tahminimizin siyasi saiklerle siyasilerin kendi polemiklerinde kullanılması hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceği gibi Birliğimiz bu tartışmaların hiçbir zaman içinde olmamıştır ve olmayacaktır.  Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, en sağlıklı rekolte tahmin çalışmaları Temmuz ayında yapılan çalışmalar olup, Mayıs ayında yapılan çalışmalar karanfilden çotanağa geçişin erken evresinde yapılan çalışmalar olduğu için Temmuz ayı tahminleri ile kıyaslanması doğru değildir. Hal böyle olmakla birlikte yapılan tartışmalarda maalesef sadece Mayıs ayında açıkladığımız rekolte tahmininin öne çıkarılması Birliğimiz tarafından da üzüntüyle karşılanmaktadır.  

Son Güncelleme: 04.08.2020 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.