Eğitim Sen Trabzon Şubesinden 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Etkinliği

Eğitim Sen Trabzon Şubesi 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Trabzon Sanat Evinde üye ve, emekli üyeleri ve dostlarıyla bir araya geldi

04 Ekim 2021 Pazartesi 14:39
Eğitim Sen Trabzon Şubesinden 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Etkinliği

Kahvaltı ile başlayan etkinlikte 2020 ve 2021 yıllarında emekli olan 39 eğitim emekçisine de plaket verildi. Etkinliğe Trabzon Eğitim Sen yürütme kurulu, Eğitim Sen üyeleri, Emekli Eğitim Sen üyeleri, ÇYDD Trabzon Şube Başkanı Metin Serdar, Halkevi adına Berna Demirtaş, Trabzon Sanat Evi Başkanı Adnan Taç, Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri katıldı.

Trabzon Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur ; “Değerli katılımcılar, kıymetli eğitim emekçileri, Trabzon Eğitim Sen Şubesi olarak düzenlediğimiz 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü etkinliğimize hoş geldiniz.

Eğitim ve bilim emekçileri açısından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece ‘kutlanan’ bir gün değil, eğitim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelenin simgesi olan evrensel anlamda bir mücadele günüdür. İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara, üyelerimizi ve sendikal faaliyetlerimizi baskı alıntına alma girişimlerine, iktidarın eğitime yönelik ırkçı, gerici ve dayatmacı politikalarına karşı örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha haykırdığımız gündür.

Eğitim Sen Türkiye öğretmen hareketinin, eğitim alanının en direngen örgütüdür. Biz Eğitim Sen’liler olarak eğitim emekçilerinin zorlu mücadelesinin birer neferiyiz. Bu anlamlı günde emekli olan değerli eğitim emekçisi arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz. Biz her zaman Emek ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyoruz. Bu nedenle sizleri emek ve demokrasi mücadelemizde her zaman yanımızda görüyoruz. Sevgili arkadaşlar, son yıllarda ülkemizde eğitim anti demokratik ve gerici uygulamalarla karanlık bir noktaya savrulmuş durumdadır. Bu nedenledir ki sizinle birlikte bilimsel demokratik laik eğitim mücadelemiz devam edecektir.

Uzun yıllardır siyasal iktidarlar tarafından eğitim emekçilerine yönelik sürdürülen ayrımcı ve baskıcı politikalar günümüzde daha da artarak devam etmektedir. En son bir kaç gün önce öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığının bir örneğini Artvin İlimizin Kemalpaşa İlçesi'nde yaşamış bulunuyoruz. Okul ziyaretleri yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, bir okulumuzda girdiği özel eğitim sınıfındaki bir öğretmen arkadaşımızın 'Hoş geldiniz' söylemi nezaketine karşılık kaymakam bey “haddini bil sen kimsin” şeklinde tepki göstermiş, daha sonrada öğretmenimize “dışarıda bekle” diyerek sınıftan çıkarmış ve öğrencilerinin karşısında mesleki onuruna saldırmıştır.

Aynı anda sınıfa gelen diğer öğretmen arkadaşımızın kaymakam beye bu tutumunuz doğru olmamıştır “kaymakam bey” söylemi üzerine 'Sen ne arıyorsun burada, ücretli misin' diye çıkışmıştır. Öğretmen arkadaş ise, 'Hayır, kadrolu öğretmenim' dediğinde de kaymakam 'Benimle böyle konuşamazsın, sende dışarı çık diyerek ikinci öğretmen arkadaşımızı da azarlamıştır. Kemal Paşa ilçesi kaymakamının bu tutumu siyasal iktidarın uzun yıllardan beri devam eden baskıcı otoriter devlet anlayışını bir yansımasıdır. Buradan kaymakam bey başta olmak üzere kamu idaresinin ve siyasal iktidarın tüm yöneticilerine sesleniyoruz. Eğitim Emekçileri siyasal iktidarın kapıkulu değildir. Öğretmenler yalvarmaz, boyun eğmezler.

Ülkemiz halkının aydınlatılması, genç kuşakların bilimsel akılcı çağdaş bir eğitimle donatılması, ülkemizde eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın, cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucuları ve karanlığa karşı aydınlığın meşaleleridirler. Biz Eğitim Sen’liler ve Eğitim Sen’li dostları olarak hiçbir yerde, hiçbir zaman ve hiçbir koşulda bu inancımızdan bu mücadelemizden asla bir adım geri atmayacağız.

Eğitim Sen olarak bu duruşumuz ve haklı tepkimiz karşısında Kemalpaşa Kaymakamı Eğitim Sen temsilciliğini arayarak ve ertesi günde öğretmen arkadaşımızın bizzat okuluna giderek kendisinden özür dilemiştir. Kaymakam beyin bu özür dileme davranışını önemsiyoruz ve bunun tüm kamu yöneticilerine bir ders olmasını umuyoruz. Trabzon Eğitim Sen şubesi olarak arkadaşımızın yanındayız. Bundan sonraki süreçte benzeri durumlarda tüm eğitim emekçilerin mesleki saygınlığını korumak sendika olarak bizim asli görevimizdir. Trabzon Eğitim Sen şubesi olarak tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyor saygılar ve başarılar diliyoruz.

Son Güncelleme: 04.10.2021 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.