Ekmeğe Zam Yapılması, Geçim Sıkıntısı İçindeki Vatandaşa İndirilmiş Darbedir!

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, ekmeğe gelen zammı eleştirerek “Ekonomik kriz ortamında düşük gelir grubundaki halkın temel besini olan ekmeğe zam yapılması demek, zaten zor durumdaki vatandaşa indirilmiş insafsız bir darbedir” dedi.

18 Ocak 2021 Pazartesi 15:10
Ekmeğe Zam Yapılması, Geçim Sıkıntısı İçindeki Vatandaşa İndirilmiş Darbedir!

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, fiyatı 2 TL olan 280 gramlık ekmeğin 230 grama düşürülmesi suretiyle yapılan ekmek zammıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“Ekmeğe Yapılan Zam, Dar Gelirliye İndirilmiş Darbedir”

“Çarşı-pazarın ateş pahası olduğu bu günlerde, halkın temel gıda maddesi olan ekmeğe zam yapılmasının hiçbir geçerli açıklaması olamaz” diyen SP İlçe Başkanı Turhan, bu zammın geçim sıkıntısı içindeki insanları daha da zorlayacağını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan ailelerdeki ekmek tüketiminin, sosyo-ekonomik durumu daha iyi olan ailelere göre yüksek olduğu acı gerçeği ortada iken, ekmeğe yapılan zam, adeta ekmek yiyerek doyan bu kesime indirilmiş ağır bir darbedir. Bir taraftan kış mevsiminde enerjiye yapılan zamlar, diğer yandan gıdaya yapılan zamlar, vatandaşı adeta canından bezdirdi. Gramaj düşürülerek zam yapılması ise daha da acıdır. Yani zam, hissettirmeden yapılmaktadır. Ekmeğin kültürümüzde ve beslenmemizde ayrıcalıklı bir yeri vardır, ekmekle şöyle ya da böyle oynanması, halkın psikolojisini bozmaktadır. Emin olun insanımız bunu unutmayacaktır.”

“Fırıncı Esnafı, Muafiyetlerle Korunabilirdi”

Dövizdeki artışların maliyetleri artırdığını, fakat daha acı olanın Türkiye gibi bir ülkenin buğday ithal etmesi olduğunu dile getiren Turhan, “Fırıncı esnafımızı etkileyen üretim maliyetlerini anlıyoruz. Ama ekmeğin yeri ayrıdır. Bunu herkes bilmektedir. Fırıncı esnafın da mağdur olmaması için iktidar, fırıncılara yönelik bir takım muafiyetler sağlayabilir, haliyle bu zamlar da halkımıza yansımayabilirdi. Fakat döviz garantili ihaleleri alanların ödemelerini aksatmamak için halkın cebine daha fazla yüklenmenin kaçınılmaz olduğu ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuz artık gizlenemeyecek hale gelmiştir. Bir diğer acı gerçek de, Türkiye gibi bir ülkenin buğday ithal etmesidir. Bu tablo da, tarım politikalarının hem başarısızlığını hem de iflas ettiğini açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“Bilhassa Ücretli Kesim, Perişan Olmuş Vaziyettedir”

Bilhassa ücretli çalışanların ekonomik krizden çok daha ağır etkilendiğini, ücretlerin yüzde 50, hatta yüzde 60’lar seviyesinde eridiğini savunan Turhan, şunları kaydetti: “Vatandaşımız maalesef birçok tüketim alışkanlığından vazgeçti. Nasıl vazgeçmesin ki? Yoksa ay sonunu getiremeyecek, daha açık bir ifadeyle aç kalacak! Artık insanımız karnını doyurmanın derdine düştü. Bir yıl önce 200 liraya dolan bir file, artık 400 liraya bile dolmuyor. Bazı ürünlerdeki zamlar yüzde 100’leri geçti. Üretici ve esnaf, maliyetleri gerekçe göstererek ürettiği ve sattığı ürüne zam yapıyor ama ücretli kesim gelirini artıramıyor. Bırakın artırmayı, gelirlerde yüzde 50, hatta 60’lara varan değer kayıpları yaşanıyor. İşsizleri zaten hiç dile getirmeye gerek yok, onlar adeta yokluğa mahkum edilmiş vaziyette. Allah aziz milletimizin yardımcısı olsun.”

“Çare Üretim Ekonomisinde ve Vatandaş Odaklı Siyasettedir”

“Durum ne kadar ağır olsa da, buradan çıkış mümkündür” diyen Burak Turhan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Aziz milletimiz, binlerce yıllık tarihinde nice krizlerle, felaketlerle karşılaşmış, Allah’ın yardımı ve birlik, beraberlik ve sarsılmaz inancıyla kurtuluşa ermiştir. Bizim inancımızda umutsuzluğa yer yoktur. Milletimizin kadim değerlerinden ilham alarak siyaset yapan Saadet Partisi, üretim ekonomisi ve vatandaş odaklı adil yönetim sistemiyle, bu krizden halkımızı, ülkemizi kurtarmaya taliptir, görevinin başındadır. Çare vardır ve o çare de Milli Görüş’tür.”

Son Güncelleme: 18.01.2021 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.