Ekonomik büyümenin devam etmesi için firmaların finansmana erişimi sağlanmalı

17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00
Ekonomik büyümenin devam etmesi için firmaların finansmana erişimi sağlanmalı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, reel sektörün yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama katkısını sürdürebilmesi için finansmana erişimde uygun koşullar sağlanması gerektiğini söyledi.

Halkbankası Mumhaneönü Şube Müdürü Macit Sarı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Hacısalihoğlu, ekonominin büyümeye devam edebilmesi için firmaların uygun koşullarla finansmana erişiminin sağlanmasının önemine işaret ederek, “Üyelerimizden gelen bilgiler, firmaların bankalardan talep ettikleri kredileri alamadıkları yönündedir. Bu konudaki şikâyetleri sürekli TOBB kanalıyla ilgili mercilere iletiyoruz. Kredi faizlerinin yüksek ve limitlerin yetersiz olduğu yönünde şikayetler aktarılıyor” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maliyet artışları ve enflasyon oranı, yatırım ve işletme sermayesi için kredi ihtiyacını daha çok artırmıştır. Ekonominin temel taşlarını oluşturan KOBİ’lerin çalışmalarını sürdürebilmesi için işletme sermayesine yönelik krediler daha da önemli hale gelmiştir. Bankalarımızın reel sektörümüze uygun koşullarla kredi sağlamaya devam etmesini bekliyoruz. Böylelikle reel sektör, her türlü olumsuz koşulları en az hasarla atlatarak, yatırıma, üretime, ihracata, istihdama azami katkıyı yapmaya devam edecektir. Kritik dönemde kamu ve özel sektör olmak üzere tüm bankalardan aynı yaklaşımı bekliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.