Ekonomimizin bu zorlu süreci atlatacağına inancımız tamdır

Pandemi sürecinde Türkiye ekonomisinde alınan tedbirlerin piyasaların beklentileri doğrultusunda olduğunu belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin geleceğinin hepimizin geleceği olduğunu belirterek, “Ekonomimizin bu zorlu süreci de elbirliği ile atlatacağına inanıyorum.

08 Ağustos 2020 Cumartesi 14:43
Ekonomimizin bu zorlu süreci atlatacağına inancımız tamdır

İş dünyasına verilen destekler nedeniyle Cumhurbaşkanımız ve tüm kabine üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Son dönemdeki ekonomik dalgalanmaların olağan olduğunu kaydeden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, pandeminin bütün dünya ekonomilerini zorlu bir sürece soktuğunu işaret ederek, özellikle Türkiye ekonomisinin bu dönemi hükümetin aldığı kararlı tedbirler ile aşacağını vurguladı. Başkan Hacısalihoğlu, iş dünyasından gelen taleplerin oda ve borsalar tarafından kayıt altına alınarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletildiğini anımsatarak, “TOBB Başkanımız M. Rifat Hısarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızla iş dünyasının sorunlarını birebir görüşüyor ve proaktif şekilde alınan tedbirler ile ekonomi korunmaya çalışılıyor. Bu yolda da önemli bir aşama kaydedildi” dedi. Başkan Hacısalihoğlu açıklamasına şöyle devam etti.

“Pandemi öncesinde dünyada başlayan ekonomik daralma daha da katlanmış oldu. Son yüzyılın en önemli ekonomik daralmasında bütün dünya ekonomileri ciddi bir testten geçmektedir. Bu zorlu savaşta dünya genelinde alınan önlemlerin yanı sıra ülkelerin kendi iç ekonomilerinde almış olduğu kararlar ile yaşanmakta olan daralma durdurulmaya çalışılmaktadır. Türkiye bu ekonomik savaşta alınan ekonomik tedbirler ile bugüne kadar oldukça başarılı bir süreç geçirmiştir. Özellikle kısa çalışma ödeneğinin uzatılması, bazı sektörlerde KDV indiriminin sağlanması, iş dünyasına hibe ve kredi olanakları gibi kısıtlı koşullarda önemli desteklerin ülkemiz koşullarında sağlandığını hep birlikte görüyoruz. Yeni tedbirlerin de sürekli alınması ile Türkiye ekonomisinin bu zorlu süreci başarıyla atlatacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak,  Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve tüm kabine üyelerimizin iş dünyasının beklentisi olan bu kararların alınmasında ve bu zorlu sürecin aşılmasında önemli ve cesur kararlar alarak büyük bir sorumluluk üstlenmeleri takdire şayandır.  Bundan sonra da Türkiye ekonomisinin alınacak kararlar ile daha da iyiye gideceğine, dünya genelinde yaşanan anlık dalgalanmaların ülkemize etkilerinin de zaman içerisinde bertaraf edileceğini inancımız tamdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.