Ekopark Rengarenk Çiçeklerle Donatıldı

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Ekopark'ı rengarenk çiçeklerle donattı.

31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:17
Ekopark Rengarenk Çiçeklerle Donatıldı

Yaz aylarında özellikle akşam saatlerinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ekopark'ı çiçek ve bitkilerle donatan belediye ekiplerinin bu çalışmaları vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

VATANDAŞIN UĞRAK NOKTASI OLDU

Ekopark'ın Beşirli sahiline canlılık getirdiğini ifade eden vatandaşlar, "Ekopark açıldığı günden beri en çok uğradığımız bir yer haline geldi. Özellikle yaz günlerinde güneşin kavurucu sıcağından korunmak isteyenler için; Ekopark çok güzel bir mekan... Çam ağaçları arasında yer alan oturma yerleri ve kamelyalar her hafta sonu insanlarla dolup taşıyor. Biz de çoluk çocuk, ailece buraya gelerek yorgunluğumuzu atıyoruz. Çok güzel ve keyifli dakikalar geçiriyoruz. Ortahisar'ımızda bu tür parkların artırılmasını istiyoruz. Son yıllarda şehir merkezinde yeşil alanların azaldığını görmek bizleri üzüyor." diye konuştu.

BİTKİ VE ÇİÇEKLERLE SÜSLENİYOR

Belediye ekipleri Ekopark'ın yanı sıra park, yeşil alan, kavşak, refüj, yol kenarları vb. yerlere yaz mevsiminin tabiatına uygun çiçek ve bitkilerle donatıyor. Ortahisar'ı güzel bir görünüme kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Tarih, sanat, kültür ve spor kenti Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'ı her anlamda gerek altyapı, gerekse üstyapı olarak eksiksiz  bir hale getirmek için çok büyük gayret gösteriyoruz. Turist yoğunluğunun arttığı yaz mevsiminde şehrimizi daha güzel bir görünüme kavuşturmak ve ziyaretçilerimiz için daha cazip bir hale getirmek için yaz mevsiminin tabiatına uygun çiçek ve bitkilerin dikimine özen gösteriyoruz. Yeşille anılan, yeşilin bin bir tonunu bünyesinde barındıran Ortahisar'ımızda mevcut yeşil alanlarımızı korumanın yanında sayılarını da artırmak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Vatandaşlarımızın nefes aldığı, ailece dinlendiği, gezdiği ve ferahlandığı yeşil alanlar ile çocukların doyasıya eğlendiği parklar ve oyun alanlarını programlarımıza uygun olarak bir bir hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalar sayesinde de güzel Ortahisar'ımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmayı kendimize hedef olarak koyduk." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.