Ekopark'tan başka bir şey yapılmadı!

Ortahisar Belediyesi’ne muhalefetten sert salvo geldi.CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediyesi’ni eleştirerek, “Göreve geldikleri günden bu yana Ekopark’tan başka bir proje hayata geçmedi” dedi.

26 Temmuz 2019 Cuma 11:15
Ekopark'tan başka bir şey yapılmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu  şehrin yararına olacak her projeye katkı sunmaya hazır olduklarını belirtirken Ortahisar Belediyesi’nin sadece Ekopark’ı hayata geçirebildiğini dile getirdi.

İşte Hacısalihoğlu’nun açıklamaları: “Yüz günlük bir süre geride kaldı. Ancak şunu görüyoruz ki Ortahisar Belediyesi önceki beş yılda bir şey yapmadığı gibi 31 Mart’ın ardından geçen yeni dönemde de bir şey yapmadı. İş yapmak sadece asfalt yamamak değildir. Bu şehrin öncelikli sorunları var; birincisi trafik, ikincisi imar, üçüncüsü de insanların nefes almasını sağlayacak sosyal alanların inşa edilmesi. Öncelik bu konulara verilmeli. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde insanların denize girebileceği bir tane plajı yok.” 

DOLMUŞLAR SAHİLE İNSİN

“Ortahisar Belediyesi’nin ilk beş yıllık döneminde sadece hayata geçirdiği Ekopark var. Akvaryum projesi bitmedi, seyir terası projesi bitmedi, trafik sorunu çözülemedi. Yaptılar da biz hatırlamıyorsak hatırlatasınlar bizlere. Şehrin trafik sorununa bir çözüm üretilemedi yıllardır. Hem Gazipaşa’dan hem de Cumhuriyet Caddesi’nden yürüyen merdivenler yapılıp insanlar sahile taşınabilir. İnsanlarda bu şekilde yürümemiş olurlar. Dolmuşlarda şehir merkezinden kaldırılıp sahilden hareket ettirilebilir. Dolmuşlar da kısa sürede yenilenmelidir.”

RAYLI SİSTEMDE NİYET ÖNEMLİ

“Raylı sistem hep söyleniyor ama hayata geçmiyor. Raylı sistem için ilk düşünülmesi gereken Farabi Hastanesi’nden, Çömlekçi’yi viyadükle geçerek Meydan’a bağlanmasıdır. Bu şekilde Kalkınma ve Konaklar’da sıkışan öğrenci hareketliliğini de şehrin merkezine çekebiliriz. İskenderpaşa Otorparkı’nın olduğu yer raylı sistemin istasyonu olarak düşünülebilir. Yapılmak istenilse bunlar rahatlıkla yapılabilir. Sadece niyet önemli.”

DENİZLE ARAMIZA BETON ÖRDÜLER!

“Deniz dolgusu yaparak Trabzonluyu denizle barıştırmaya çalışıyoruz. Biz zaten deniz şehriyiz. Önce denizle vatandaşın arasına set çektiler şimdi yeniden Trabzonluyu denizle buluşturacağız diyorlar. Bu şehrin bireyleri denizde büyümüş insanlardır. Ancak şimdi sahile indiğimizde görüyoruz ki sadece beton yığını var.”

ZORLUOĞLU’NU DESTEKLİYORUM

“Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Akyazı’daki dolgu alanını yaşam alanı haline getirecekleri açıklamasını destekliyorum. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e de söyledik ki bu şehri geliştirecek her şeye varız. Akyazı’da yapılacak yaşam alanında yirmi dört saat canlılık olmalı. Bu tarz projelerin biz sonuna kadar destekçisiyiz.”

AKYAZI’YA ŞEHİR HASTANESİ OLMAZ

“Akyazı’ya Şehir Hastanesi düşünülmesi yanlıştır. Oradaki dolgu alanı sıkıntılı, stadyumun dahi çöktüğü söyleniyor. O bölgeye hastanede yaparsak durumun vahametini düşünemiyorum bile. Şehir Hastanesi daha farklı bir yerde değerlendirilebilir. O alan şehrin siluetinin izlenebileceği ender noktalardan biri, orası sosyal alan olarak değerlendirilmeli.

Sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasret 2019-07-26 12:19:09

Aynen bir Ak Partili olarak bende ortahisar belediyesini hizmet olarak çok Hemde çok zayıf görüyorum