Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mı? Trabzon’da açıkladı

08 Ekim 2021 Cuma 08:59
Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mı? Trabzon’da açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu akşam saatlerinde Trabzon'a geldi.

TRABZON'UN GURURU İMAMOĞLU SLOGANLARI ATILDI
Trabzon Havalimanı'nda çok sayıda partilinin katıldığı karşılamada meşaleler yakılarak 'Trabzon'un gururu İmamoğlu' sloganları atıldı.

PARTİLİLER VE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
İmamoğlu, sonrasında Ramada Otel’de partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi.

ÖZEL BİR ESERİ ORTAYA KOYMA KARARI VERDİM
Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bu programı bir fırsata dönüştürerek Trabzon’un yerel basını ve ulusal basın temsilcileri ile sohbete dönüştürme arzusunda oldum. Temel odağımız Gümüşhane’nin önemli bir ismi Mustafa Canlı. Benimle de 1.5 yıl yol arkadaşlığı yaptı. Enerjisiyle güzel hizmetlere imza attı. Pandemi döneminde yaşamını kaybetti. Gümüşhane’de onun anısını yaşatacak özel bir eseri ortaya koyma kararı verdim. Allah rahmet eylesin. Kendisi adına MEB’e ait olacak Bilim Sanat Merkezi’ni Gümüşhane’ye kazandıracağız” dedi.

TRABZON’UN HER ŞEYİNDEN BESLENEN BİRİYİM
İmamoğlu, “Siyasi sürecim başladığından beri duamın birkaç cümlesini söyleyeyim. Allah’ım beni aileme mahcup etme. Milletimize mahcup etme diye dua ederim. Trabzon’un karakterinden havasından suyundan fındığından beslenen bir insanım. Gençlerinden sporundan besleniyorum. Bu duyguyla yaşamıma enerji katarım. Burada bulunmak beni heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA MANEVİ BAĞIM ÖZEL BİR NOKTAYA ERİŞTİ
Program soru cevap şeklinde devam etti. Trabzon’dan besleniyorum dediniz Karadeniz sizi istediğiniz kadar besleyebiliyor mu? Cumhurbaşkanlığı adaylığı için niyetiniz var mı? Sorusuna İmamoğlu, “Karadeniz’in her ilinden İstanbul’da bulunan hemşehrilerimden çok büyük destek aldım. Özellikle bu desteğin özel tarafı da tam o iki seçim arasına denk gelen Karadeniz ziyaretimizde Trabzon’dan başlayan bu otelde kalmıştım. Trabzon’da büyük kalabalıklara seslendim. Manevi bağım burayla ilgili özel bir noktaya erişmişti. Vatandaşımız da sorgusuz sualsiz kimsenin organizasyonu olmadı. Bayramlaşmaya geliyoruz demiştik. Kimseyi zorla da oraya getirmedik. Olağanüstü bir buluşma yaşadık. Hayatımda hiçbir zaman unutmayacağım bir buluşmaydı. Benden beklentileri iyi biliyorum. Görevini iyi yapan olmak. Ahlaklı namuslu dürüst ve adil yapabilen olmak. Bunu yaptığımız zaman eminim ki her hemşehrim gurur duyacaktır. Ben de adil hukuka uygun, namuslu, dürüst bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Test etmenin süreci seçimlerle olur. Yarınlar bize gösterir. Tek konsantrasyonum İstanbul’a büyük işler yapan belediye başkanı olmak. 2 kıymetli ses var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Süreci onlar yönetiyorlar. Türkiye’mizin bir dönüşüme ihtiyacı vardır. İstanbul’da yaşadıklarımız bunun işaretidir. Hukuk ve adalet adına. O bakımdan eşitlik adına değişime ihtiyaç vardır. Önemli olan bu değişimi hazırlamaktır. İki parti görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Dünyanın en güzel kenti İstanbul’a hizmet etmek. 16 milyonun belediye başkanıyım. Trabzon’un yetiştirdiği ilk İstanbul belediye başkanıyım” dedi.

DEĞERSİZ İŞLERE CEVAP VERMEMEK EN ANLAMLI CEVAPTIR
Olimpiakos Kulüp Başkanının sözü ile ilgili İmamoğlu, “Onun sözüne değer vermememiz gerek. Dün İstanbul’da olanlarla ilgili 100 tane cümle kurmam gerekirdi. Değersiz işlere cevap vermemek en anlamlı cevaptır. Ankara’da ofisimiz yaklaşık 30 yıldır var. Hatta ben İstanbul’u devraldığımda apartman dairesinde görevlilerin görev tanımı olmadığı bir biçimde bir halde bulduk. Ofisi modernize ettik ekibinin görev tanımını yaptık” ifadelerini kullandı.

TAKSİLER RANT ALANI OLDU
İmamoğlu, “İstanbul’da kişi başı en az taksi düşen sayıya sahibiz. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Dünyanın oldukça yeteri kadar şehrini gezmiş biri olarak belki de en kalitesiz taksi hizmetlerinden biri İstanbul’da var. Hem sayı artışına hem hizmet düzeni oluşturulmasına ihtiyaç var. 5 bin taksi ilave yapılmasını öngördük. UKOME’de iktidar adına ret oyu veren kişi sayının artması raporuna oy vermişti. Şimdi veriyor. İşletmeyi taahhüt ediyoruz. Kaliteli işleteceğiz. Taksici esnafını mutlu edeceğiz. Aynı düzeninin diğer taksilerde de olmasını istiyoruz. Rant alanı olmuş durumda. Plaka fiyatı yüzde yüz artmış durumda. Taksi yeterli ile plakası niye artsın. Plaka değeri 3 milyonun üzerinde. Taksinin değeri 200 bin lira bile değil. Ne yazık ki kiralayan hizmet veren esnaf para kazanamıyor. Plaka sahibi aylık fahiş fiyatlarla kirasını alıyor. Bu bir avuç insan satıyorsan evet deriz ama kiralamaya karşı oluruz. Bertaraf edeceğiz” dedi.

ÖZKAN SÜMER’İN HAYATIMDA İZİ VAR
İmamoğlu, “Özkan Sümer’in hayatımda izi var. Türk futbolu ev Trabzonspor’un yaşamında çok özel birkaç insandan birisi Özkan Sümer. Trabzonspor futbolculuğu, teknik direktörlüğü ve başkanlığı ile milli takım teknik direktörlüğü. Özel biçimde anılmasının yakışan bir şekilde ebediyete göç etti ve anılmasının Trabzon’a yakışacağını düşündüm. Ne yazık ki cenazesine gelemedik. Yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Yakışan bir biçimde olmalıydı. Beceremedik yapamadık. Değerlerimize sahip çıkıyoruz lafı boşa çıkıyor” diye konuştu.

BAZI KONULAR SİYASETE ALET OLMAMALI
İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cumhurbaşkanı ile görüşme konusunda görüşmüyorum demez. Cumhurbaşkanları başbakanlar makamında bile belediye başkanını ziyaret etmiş İstanbul’un her konusu Ankara ile ilgilidir. İstanbul’da her şey yolunda gitmelidir. Fikir birliği yapabilmesi lazım. Bu fırsatı vermek devlet hiyerarşisinde üst kademeye aittir. Şu ana kadar böyle bir farklı dönemlerdeki taleplerimize sözlü yada yazılı olarak tabi ki veririz denmesine rağmen böyle bir buluşma sağlanmadı. Bilemedim. Seçimden önce bana randevu vermiştim, seçimi kaybettim. Bir daha verirsem ne olur diye düşünmeden edemiyorum. Keşke her yetkili buluşabilse çözüm bulabilse. Bazı konular siyasete alet olmamalı. Kızım okuduğu okulun kampüsteki gelişen bazı olayların kasti bir uygulamayla okula giriş çıkış saatlerinin gecikmesi gibi yazışmalar var. Kızım sorunu bir haftadır yaşıyor. 10 yaşındaki kızın kucağına öğretmenlerinden gidiyor. Siyasi çatışma var. Dolayısıyla bundan ötürü bu işler yapılıyor. İki farklı görüş hakim. Kızım da 2 gün önce baba ciddi bir şey konuşacağım dedi. Bizim okulda direktör varmış dedi. Okulla bir çatışması varmış. Partidenmiş. Eğitime siyaset karışır mı dedi. İki kere iki kaç eder. 4 eder. Siyaset karışınca 3 mü edecek dedi. O kadar asil tarif yaptı ki verecek cevap bulamadım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.