Emekli Polisler Platformu'ndan 3600 ek gösterge çağrısı

Emekli Polis Memuru Dursun Ali Atmaca, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan; emniyet teşkilat personelinin çalışan ve Emeklisine 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetmeksizin bir defaya mahsus verileceğinin en kısa zamanda açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

27 Aralık 2018 Perşembe 13:00
Emekli Polisler Platformu'ndan 3600 ek gösterge çağrısı

Trabzon İlinde İkamet Eden Emekli Polisler Platformu 3600 ek gösterge konusunda yetkililere bir kez daha seslendi.Gazeteciler Cemiyeti’ndeki basın açılamasında Emekli Polis Memuru Dursun Ali Atmaca, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan; emniyet teşkilat personelinin çalışan ve Emeklisine 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetmeksizin bir defaya mahsus verileceğinin en kısa zamanda açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Emniyet Teşkilatından emekli olmuş polisleri, emekliliklerinde sefalete mahkum eden 3600 ek gösterge sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Atmaca, “Bu sorunumuza çare bulmak adına, Emniyet Teşkilatının çalışan ve emekli polisleri olarak, ilk önce 2010 yılından itibaren sosyal medya ve Milletvekilleri ziyaretleri ile başlayan mücadelemizi daha sonra yargı ve siyaset kurumları zemininde en üst seviyede sürdürerek, bu konuyu ülkemiz gündeminin üst sıralarına oturtmuş bulunuyoruz.

Atmaca, “Ne yazık ki ilerleyen süreçte, sorumlu siyasiler tarafından bu haksızlığın giderilmesi yönünde bizlere defalarca söz verilmesine rağmen hiçbir çözüm üretilmeyince, ilk olarak 2014 yılında Manisa'da 3600 ü alabilmek için mevcut 2200 ek göstergenin iptali istemiyle dava açılmasını sağladık. Bu dava sonunda talep ettiğimiz gibi mahkeme tarafından 2200 ek göstergenin iptal edilmesi istemiyle dava dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesine karar verildi. Ne var ki, aynı dönemde 09 Şubat 2016 tarihinde yüksek öğrenim mezunu polislere hükümet tarafından beklentimizden çok uzak, hatta komik bir maddi sonuç doğuran 3000 ek gösterge verildi. Bu gelişme karşısında, en baştan itibaren hedeflediğimizden 3600 ek göstergeyi alabilmek için bu sefer 3000 ek göstergenin iptal edilmesi zarureti doğduğundan, 3000 ek göstergenin iptali istemiyle ana muhalefet partisi eliyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasını sağladık. Yani bu haksızlığı ikinci defa Anayasa Mahkemesine taşımış olduk

Maalesef bu dava süreçlerinden de sonuç alamayınca, gelen seçim süreciyle birlikte sıra siyaset kurumu nezdinde girişimler yapmaya geldi. Emekli ve çalışan bütün polislerce yakından müşahede edildiği üzere, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçim sürecinde meydanlarda 3600 ek gösterge konusu, Sayın Cumhurbaşkanı dahil tüm Cumhurbaşkanı adayları ve parti başkanlar tarafından sıkça dillendirildi. Siyasilerin bu yöndeki söylemleri sonunda, seçim propagandalarının en başın dan en sonuna kadar siyasilerce üzerinde en çok durulan ve sözü verilen konulardan biri polislerin uğratıldığı ek gösterge haksızlığı oldu” dedi.

Ancak, seçim üzerinden bugüne kadar yaklaşık 6 ay geçti ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 13.12.2018 günü açıklanan ikinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde yapılan açıklamada, seçim meydanlarında söz verilen polis teşkilatı mensuplarından hiçbir şekilde bahsedilmeden, öğretmenlere 100 gün içerisinde 3600 ek gösterge verileceği açıklanmıştır. Bu haksiz,bir o kadar da adaletten uzak açıklama karşısında belirtmek isterim ki; yukarıda anlatıldığı üzere, yaklaşık 10 yıldır 3600 ek gösterge mücadelesi veren, bu hakkımız uğruna bir çok platformda girişimlerde bulunan ve birçok bedel ödeyen Emniyet Teşkilatı personeli olarak bu açıklama, gecesini gündüzüne katarak çalışan, bayram seyran ailesinden uzak, istirahatlı gününde maç,miting ve konser alanlarında görev alan,terörle amansız bir şekilde mücadele eden Teşkilat personelinin moral ve motivasyonunu bozmuştur. Sayın cumhurbaşkanımızdan; emniyet teşkilat personelinin çalışan ve emeklisine 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetmeksizin bir defaya mahsus verileceğinin en kısa zamanda açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isteriz “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.