Emirzeoğlu: Çarşı pazardaki pahalılığın sorumluluğu halde değil ana üretim merkezindedir

Trabzon seyyar semt pazarcıları odası başkanı Gökmen Emirzeoğlu Çarşı pazardaki pahalılığın sorumluluğu halde değil ana üretim merkezindedir,Vatandaşlarımız kaliteli ve taze ürün için mutlaka semt pazarlarını tercih etsinler dedi.

04 Şubat 2019 Pazartesi 14:03
Emirzeoğlu: Çarşı pazardaki pahalılığın sorumluluğu halde değil ana üretim merkezindedir

Trabzon seyyar semt pazarcıları odası başkanı Gökmen Emirzeoğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin sebze-meyve ihtiyacının büyük çoğunluğu Akdeniz Bölgesindeki seralardan karşılanıyor. Son zamanlarda bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları, şiddetli fırtına ve yağışlar seralarda ciddi ölçüde tahribata yol açtı. Haliyle bölgeden alınan sebze-meyvelerin fiyatında ciddi ölçüde bir artış söz konusu oldu. Zaten bu ürünü bölgeden bedavaya alsan Trabzon’a ulaşması 1.5 TL. Antalya’dan bir ürünü üreticiden 5 TL’ye alsanız Trabzon’a 6.5 TL’ye geliyor.
Geçen hafta basın yayın organlarında yer alan ‘Pahalılğın sorumlusu sebze meyve halleri’ başlıklı haberde bahsi geçen söylemlerin bir çoğu tarafımdan söylenmemiştir. Bahsi geçen haberde ‘Halleri ortadan kaldıralım fiyatlar düşer’ açıklaması sanıyorum sehven yazıldı. Halde bu işi yapanların hepsi bizim arkadaşlarımız. Bu pahalılığın sorumluluğu halde değil ana üretim merkezindedir. Eğer bir denetim olacaksa da ana üretim yerleri ile marketler denetlensin.
 
Herkes pazarlarda ki sebze fiyatlarının pahalılığından söz ediyor. Kimse meyve fiyatından bahsetmiyor. Portakalın en kralının kilosu 2 TL, kivi 2 TL, mandalina 2 TL, elma 2 ila 3 TL, muz 6 ila 7.5 TL. İthal muz 12.5 TL.
Sebzelerde ki fiyatlarda yaz mevsimi ile birlikte geri gelecektir. Şu anda hem sebze mevsimi değil hem de seralarda ki tahribattan fiyatlar yüksekte. Antalya haricinde bizim bölgemizde her türlü ürünün yetiştiği Bafra ovası var. Buradan bir kilo sebzeyi 4 TL’ye alsanız nakliyesi ile 4.2 TL’ye Trabzon’a gelir. Yol ne kadar kısalırsa buda vatandaşın cebinde kalır.Sebze ve meyvenin en taze ve ucuzu pazarlarda olur. Marketlerde ki fiyatlarda pazardaki fiyat arasında yarı yarıya fark vardır. Vatandaşlarımız kaliteli ve taze ürün için mutlaka semt pazarlarını tercih etsinler. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.