EMO Trabzon’da ilk aday belli oldu

TMMOB’nin düzenlediği Türkiye Enerji Sempozyumunda Düzenleme Kurulunda yer alan mevcut Başkan Hasan Karal’ın sağlık sorunları nedeniyle tekrar aday olmayacağı ifade edilmesinin ardından daha önce odada 3 dönem ikinci başkanlık görevinde bulunan Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

24 Aralık 2017 Pazar 13:44
EMO Trabzon’da ilk aday belli oldu

Köklü geçmişten Güçlü geleceğe sloganı ile yola çıkan Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş “2018 EMO Trabzon Şube seçimlerinde meslekte birlik ruhu devam ediyor. Yenilenerek, güçlenerek, yeni hedefler koyarak devam ediyor.  Mesleki sorunları daha çok gündeme taşımayı, sosyal yaklaşımlarla tüm üyeleri kucaklamayı, teknik yaklaşımlarla hizmet içi eğitimleri artırmayı, bölgemizdeki tüm EMO Gençlere destek olmayı , bölgesel sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayı, ülkemizin kalkınma hamlelerinde yapıcı olmayı hedefleyerek değerli üyelerimizin desteği ile devam ediyor.” dedi

17 Şubat’ta yapılacak olan genel kurulunda adaylığını açıklayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş 1961 yılında doğdu. 1985 yılında Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1993 yılında ise Kanada’nın New Brunswick Üniversitesinde doktora eğitimlerini tamamladı. 2007 yılından bu yana da Karadeniz Teknik Üniversitesinde Prof. Dr. Olarak görev yapman Aktaş, 2016 yılından beri Trabzon TEKNOKENT Yönetim Kurulu başkanı olarak da görev yapmaktadır. 

Akademik kariyeri ve çalışmaları ile ön plana çıkmayı başaran Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan akademik performans değerlendirmesinde Mühendislik alanı birincisi olmuştur. Elektrik güç sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri, kontrol sistemleri ve Akıllı Şebekeler başlıca çalışma alanlarıdır. Akademik çalışmalarını Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde oluşturduğu POWENCON (Power, Energy and Control) araştırma grubu ile birlikte yine aynı yerdeki Sürdürülebilir Enerji Uygulamaları Laboratuvarı’nda (SEUL) yürütmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Altaş’ın 50’nin üzerinde uluslararası dergi makalesi, 200 ün üzerinde sempozyum bildirisi ve basılmış uluslararası kitabı bulunmaktadır. Yaptığı yayınlara 2017 yılına kadar 1566 defa atıf yapılmıştır.

Son Güncelleme: 24.12.2017 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.