En Büyük Reklamımız Başarılarımızdır!

Özgür, “Ortaya koyduğumuz çalışmalar, başarılar hepsi istatistik olarak belli. Velilerimiz bunu biliyor, görüyor. Bizim en büyük reklamımız öğrencilerimiz, öğrencilerimizin başarıları.” dedi

21 Eylül 2021 Salı 13:12
En Büyük Reklamımız Başarılarımızdır!

Trabzon Yeni Nesil Kişisel Gelişim Kursu Müdürü Ömer Özgür, gazetemize açıklamalarda bulundu. Özgür, şu ifadeleri kullandı: “Kursumuz LGS dershanesi. LGS sınavlarına çocukları hazırlama anlamında eğitim öğretim yapıyoruz. İlkokul 2, 3 ve 4’ncü sınıf ortaokul 5, 6, 7’nci sınıf olarak milli eğitim müfredatını veriyoruz. Çocukların eksiklerini tamamlıyoruz, güçlendiriyoruz. Bu anlamda sene başından sene sonuna kadar çalışmalarımızı yapıyoruz, okul açılıp kapanana kadar eğitim veriyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılında yüzde 67’lik bir başarı oluşturduk. Trabzon Fen, Yomra Fen, Akçaabat Fen ve Kanuni Anadolu Lisesi ve diğer liseler olmak üzere liselere yerleşen öğrencilerimiz oldu. Bu tepedeki 4 liseye 44 öğrencimiz yerleşti. LGS’de en başarılı durumdayız.”

KURALLARA UYULMAKTA

“Çok güzel ilerliyoruz. Bu anlamda bize katkı veren ekibimizdeki tüm öğretmenlere, çalışanlara, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Çok güzel bir çalışma elde ettik ve aynı anlayış ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl da aynı şekilde hedefimize ulaştık, sınıflarımızı kayıt noktasında doldurduk. Velilerimizi bizi tercih ettikleri, bize güvendikleri için kutluyoruz. Aynı şekilde bu sene de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni kayıt olan öğrencilerimiz oluyor, onlara da eksiklerini tamamlama programları sağlıyoruz. Gayet mükemmel bir çalışma içerisindeyiz. Yeni nesil kurs merkezi olarak pandemi sürecinde de en üst seviyede tedbirlerimizi aldık. Hijyen, maske, mesafe olmak üzere bütün kurallara en üst seviyede uyulmaktadır. çok şükür hiçbir aksaklık olmadan kursumuzu yürütüyoruz.”

ÇOCUKLAR BAŞARILI OLUYORLAR

“Bu bir güven meselesi. Ortaya koyduğumuz çalışmalar, başarılar hepsi istatistik olarak belli. Velilerimiz bunu biliyor, görüyor. Bizim en büyük reklamımız öğrencilerimiz, öğrencilerimizin başarıları. Velileri çalışmalarımızı izliyorlar. Haliyle bu öğrencilerimiz mezun da olsalar onların çevreleri yine bizi tercih ediyor. Bu anlamda bu bir güven meselesi. Para her şey değildir ancak güven her şeydir. Biz bu güveni sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Derslerimiz tamamen çocuğun bulunduğu seviye konumunda hangi sınıf seviyesinde ise milli eğitim müfredatı olduğu gibi veriliyor. Bütün kazanımlar veriliyor çocuğun ondan sonra o çalışmaların üzerine bir de biz çocukları yeni nesil soru sistemine hazırlıyoruz. Çünkü çocuklar LGS’de bu şekilde bir sınav ile karşılaştığı için biz çocuklara bu şekilde milli eğitim müfredatının yanında yeni nesil soru sistemini öğretiyoruz. Çocuklar o anlamda bu sistemde başarılı oluyorlar.”

ÇALIŞMAMIZ VERİMLİ OLDU

“İşin özünde velilerimizin katkısı ile çocuklarımızın çok iyi kitap okuyucusu olması gerekiyor. Bunun içinde biz çok büyük özveri ile destek oluyoruz çocuklarımızın okuması, okuma alışkanlığını geliştirmesi çok önemli. Bunu başarabilen öğrenciler başarıyı elde ediyor çünkü sınavda iyi bilgi sahibi olmak sınavı iyi yönetmek bu yeni nesil soru sisteminde çok önemli ve bu kurumun öğrencilere öğrettiği taktikler, tecrübe bu şekilde yürüyor. Kurslardan destek alan öğrenciler pandemi sürecinde herkes destek alma şansına sahip değil. Kurslardan destek alan öğrenciler geri kalmadı alamayan öğrenciler ise tabi uzaktan eğitim ile bir şeyler yapmaya çalıştı. En kaliteli uzaktan eğitim yüzde 30 bir verim sağlar. Öğrencilerimiz ile yaptığımız çalışma çok verimli oldu.”

DESTEK ALMAYAN ZAYIF KALIYOR

“Çocukları eksiği var kursa gelenlerin eksiği yok uzaktan eğitim görenlerin eksiği var. Online eğitim alıp bize müracaat eden öğrencilerimize biz telafi programları yaparak onları güçlendiriyoruz. Çünkü bu neslin yüzde 10’u destek alabiliyor gerisi alamıyor alamayanlarda zayıf kalıyor. Zayıf kalan öğrencilere veliler özel ya da farklı yöntemler ile mutlaka destek olmak zorundalar yoksa çocuklar zayıf kalır. Bu okullarda inşallah programlar ile başarılır temennimiz odur ama eğer başarılamazsa o zaman veliye çok görev düşüyor çocuklarımızı yetiştirme anlamında destek vermek zorundayız.”

BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDEYİZ

“Uzaktan eğitim döneminde online eğitimde verdik tam kapanma sürecinde ama hemen akabinde online verdiğimiz programı hızlandırılmış olarak yüz yüze de yaptık çocuklarımız geri kalmadı ve bunu LGS sınavında da gördük. Belirli noktaya geldik. Belli bir noktaya geldikten sonra önemli olan o noktada tutunmaktır. Biz bunu da başarıyoruz ekibimiz ile bütünlük içerisindeyiz. Ben veli toplantıları yaptım geçtiğimiz haftalarda rehberlik servisi ile birlikte velilerimizi bilinçlendirme anlamında. Bir öğrenci düzenlilik içerisinde çalışması başarıyı getirir. Çocuklarımız bu süreçte geçen yıl mart ayından beri okul görmediler yeni başladı okullar inşallah bir sorun olmadan devam eder.”

DÜZENDEN KOPTULAR

“Bu süreçte çocuklar düzenden koptu şimdi velilerimize diyoruz ki en azından destek alamayan öğrencilerimizin velileri çocuklarımıza düzenli çalışma ortamını sağlasınlar. Mümkün olduğunca çocuklarımız ile birlikte kitap okuyalım. Mümkün ise çocuklarımız ile birlikte karar vererek okuma saatleri düzenleyelim, mümkünse birlikte paragraf soruları seslendirelim yorum yapalım. Bu yeni nesil sistemin en önemli anahtarıdır. Bunu yapabilirsek bu düzeni sağlayabilirsek çocuklarımız kesinlikle gelişecektir okuyan toplum olacaktır. Okuyan toplum olma yolunda gitmeliyiz. Bizim çocuklarımız okumayı yorum yapmayı çok da iyi bilmiyorlar. Alttan yukarı öyle gelmedi çocuklar sistemde de sıkıntı var. Bu yeni nesil sistemi çocuklara benimseterek ilerlemek lazım. İşin özünde ne var kitap okumak var okuyucu olacağız yorumcu olacağız ki sistemi iyi yönetelim.”

EĞİTİMİ ÖNEMSEMELİYİZ

“30 yıllık bir eğitim öğretim hayatım oldu değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Her zaman şunu vurguladık ilkokul öğrencileri kampüsünün oluşturulması lazım. Ortaokul öğrencilerinin kampüsünün oluşturulması, lise öğrencilerinin kampüsünün oluşturulması. Eğer biz öğrencilerimizi iyi yetiştireceksek bilinçli bir toplum oluşturacaksak bana göre çocuklarımızın eğitimine öğretimine çok önemsemeliyiz. Bu anlamda çocuklarımızı hayata o kampüslerde hazırlayabilirsek ben inanıyorum bu toplum istenilen seviyeye gelecektir bilinçli bir toplum olacaktır ve her anlamda ilerleyecektir ben bu anlayıştayım. Şuanda mevcut olan okullarda bu sistem istenilen şekilde yürütülemez ve başarı elde edilemez. Hayata çocuğu o kampüslerde yetiştirilirse o çocuk hayata en iyi şekilde hazırlanacaktır ve başarılı olacaktır bu hem aile için hem çocuk için ülke için gelecek için gerekli olan bir şey.”

SAĞLIKLI BULMUYORUM

“İlkokul döneminden bir anda çocuk ortaokul düzenine geçiyor. Ben şahsen 4’ncü sınıf öğrencisinin ortaokula geçmesini çok sağlıklı bulmuyorum en azından bu okul siteminde doğru bulmuyorum. 4’ncü sınıftan çocuklar bir anda branş öğretmen sistemine girince bocalıyorlar ve bütün okullarda bu sorun oluyor. Çocuk uyum sağlayamamıştır. Haliyle ilkokul 3 ve 4’te branşlaşmalı bazı dersler yani sınıf öğretmeninin dışında resim öğretmeni, müzik öğretmeni, beden öğretmeni sınıf öğretmenine destek olarak derslere girmesi çok önemli ve de verimli. Bir ara biz bunu yaptık ve çok güzel oldu. Bu sistemin sağlıklı olması için çocuklar 5 yaşında ana okula kreşe zorunlu olarak giderse o zaman 4’den sonra branşlaşabilir. Şuanda ki mevcut durumda 5’nci sınıfa geçecek olan hatta 4’ncü sınıf olan bir öğrencinin destek alması gerektiğine inanıyorum.”

Son Güncelleme: 21.09.2021 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hilmi Demirci 2021-09-21 23:48:42

Çalışma programı Harika eğitim ve öğretim yöntemi Harika. Kısaca şahsınız ve tüm personelini tebrik ederim. Başarılar diliyorum müdürüm.