En çok atık pil toplayan okul ödüllendirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği tarafından, atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda il genelindeki okulların idareci ve eğitici personellerine yönelik olarak “Eğiticiler Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 14:34
En çok atık pil toplayan okul ödüllendirilecek

340 eğitimcinin katıldığı programda; pillerin verimli kullanılması, insan ve çevre sağlığına zararları, toplanması ve bertarafına yönelik olarak eğitim semineri verildi.

Trabzon il genelinde sürdürülmekte olan atık pil toplama çalışmalarına yönelik olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, atık pillerin toplanmasında öğretmen ve öğrencilerin takdire şayan çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Atık pillerin düzenli şekilde toplanması ve bertaraf edilmesinin çevre ve insan sağlığı için büyük önem taşıdığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzda en çok atık pil toplayan okulumuza, ihtiyaca göre çocuk parkı ya da spor salonu kazandıracağımızı geçen yıl ifade etmiştik. İlimizde atık pillerden kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek için düzenlediğimiz Atık Pil Toplama Kampanyası 30 Nisan 2018’de sonuçlanmış olacaktır. Kampanya kapsamında en çok atık pil toplayan okulumuza vermiş olduğumuz sözümüzü kısa sürede yerine getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde her yıl en az on okulumuza çocuk parkı ya da spor salonu kazandırıyoruz. En çok atık pil toplayan okulumuzun da bir ihtiyacını karşılamış olacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.