En hayırlı hizmet

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa yürüttüğü, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” meyvelerini vermeye başladı.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:11
En hayırlı hizmet

Muhtaç vatandaşların kullanılamaz durumda olan evlerinin yenilenmesi, bakım ve onarımlarının yapılması, eşyalarının yenilenerek rahat bir ortamda yaşamalarının sağlanmasının amaçlandığı projede çalışmalar sürüyor.

İlk etapta okulun bulunduğu mahalleden başlamak üzere muhtarlıklar ile yapılan çalışalar neticesinde belirlenen 10 evin yenileme ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında okul öğrencileri İnönü Mahallesi Buhar Sokak’ta bir çocuğu ile yaşayan 53 yaşındaki Sevim Bilgili’nin yaşadığı evin bakım ve onarımını tamamlayarak evi yaşanabilir bir hale getirdi. Öğrenciler, evin elektrik ve su tesisatı, sıva tamiratları, iç ve dış boya ile diğer inşaat işlerini yaparken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de evin oturma gurubunu, yatak odası mobilyasını, perdelerini, halılarını yeniledi. Mutfak malzemelerini de baştan sona yenileyerek muhtaç durumdaki Bilgili’ye teslim eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kart 61’ yardımlarından da faydalanan Sevim Bilgili evinin bakım ve onarımının yapılması ile eşyalarının yenilenmesinde emeği geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Projenin tamamlanması ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya Ertürk, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci, proje koordinatör öğretmenleri Serkan Aydın, İsmail Kazancı, Büyükşehir Belediyesi adına projede görev yapan Kadriye Bozdemir ve evin bakım ve onarımında görev alan öğrenciler, Sevim Bilgili’yi ziyaret ederek her zaman yanında olduklarını dile getirdi ve hayır duasını aldılar.

Proje ile birlikte öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerin geliştirmesinin yanı sıra yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, hoşgörüye, saygıya sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilk etapta belirlenen 10 evin 3’ünün bakım ve onarımı tamamlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.