Enflasyonu Değil Tüik’i Kontrol Altına Aldılar

13 Eylül 2021 Pazartesi 09:15
Enflasyonu Değil Tüik’i Kontrol Altına Aldılar

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi “Enflasyonu değil, TÜİK’i kontrol altına aldılar.” dedi. 

Örs, yaptığı açıklamada TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına halkın inanmadığını ve kuruma olan güvenin kaybolduğunu ifade etti.  

TÜİK’İN ENFLASYONU İLE MİLLETİN ENFLASYONU FARKLI 

Örs açıklamasında TÜİK'in verilerinin tartışmalı olduğunu belirterek, “Türkiye İstatistik Kurumu her ay belirli periyotlarla ekonomik göstergeleri açıklıyor. Bu göstergeler içerisinde en tartışmalı olanların başında enflasyon, işsizlik ve büyüme verileri geliyor. İktidar TÜİK verileri üzerinden, ‘enflasyon düşüyor, işsizlik azalıyor, Türkiye büyüyor’ algısı yaratmaya çalışıyor ama halk buna inanmıyor, çarşı, pazar öyle söylemiyor. Milletin TUİK'e güveni kalmamış.  İYİ Parti olarak başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere il il, ilçe ilçe Türkiye’yi dolaşıyor esnaf ve vatandaşlarımızla konuşuyor, onların talep ve şikayetlerini dinliyoruz. TÜİK’in enflasyonu ile milletin enflasyonu farklı. Vatandaş diyor ki; ‘fiyatlar her gün yükseliyor, geçim zorlaşmaktan öte imkansız hale geldi. Geçen yıl 100 TL ile iyi kötü bir şeyler alabiliyorduk ama bu yıl aynı şeyleri almak için cebe 200 TL koymak gerek. Her şey ateş pahası olmuş. Enflasyon televizyonlarda anlatıldığı gibi değil, geçinemiyoruz. Okula başlayan çocuğumuzun ihtiyaçlarını temin edemiyoruz. Kiramızı ödeyemiyor, faturalarımızı yatıramıyoruz’. 

ENFLASYONU DEĞİL TÜİK’İ KONTROL ALTINA ALDILAR 

Maalesef iktidar sahipleri bu sese kulak vermiyor, umursamıyor bile. Güç zehirlenmesi bütün organizmayı sarmış, ‘ceketimi koysam seçtiririm’ havasındalar. Farkında olmadıkları bir şey var: O devir kapandı. Türkiye’nin her yerinde millet, iktidarın yanlış politikalarından şikayetçi. Önceden sorunları kulağımıza söyleyenler, bugün meydanlarda haykırıyor. TÜİK’in enflasyonu %19.25 olarak açıklandı ama Milletin enflasyonu %40’lardan yukarı. Anlaşılan o ki; İktidar enflasyonu kontrol altına alamayınca, TÜİK’i kontrol altına aldı” dedi. 

ENFLASYON SAKLANAMAYACAK BOYUTLARDA 

Örs, enflasyonun artık TÜİK tarafından saklanamayacak boyutlara geldiğini söyleyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “TÜİK’in son açıkladığı rakamlara bakıyoruz. Enflasyon Ağustos’ta yüzde 1,12 artarken, yıllık bazda yüzde 19,25 oldu. Ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,78, yurt içi üretici fiyatları yüzde 31,34 arttı. Artık TÜİK bile acı tabloyu saklayamıyor. Bir başka hususa da dikkatleri çekmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanı da bir kaç gün önce Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada enflasyondaki yüksekliğe ve hayat pahalılığına vurgu yaparak ‘inşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak, raflardaki, tezgahlardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz’ dedi. Biz ‘enflasyon aldı başını gitti, pahalılık arttı, millet geçinemiyor!’ dediğimizde bizi felaket tellallığı ile suçlayan, trolleri vasıtasıyla olmadık karalama kampanyaları yapanlar inşallah utanır ve bizim söylediklerimize kulak verip, ders alırlar. İYİ Parti olarak biz, milletin sesi olmaya devam edeceğiz; milletin talep ve şikayetlerinin her platformda takipçisi olacağız.”

Son Güncelleme: 13.09.2021 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.