Engelleri birlikte ortadan kaldırıyoruz

25 Mayıs 2022 Çarşamba 18:35
Engelleri birlikte ortadan kaldırıyoruz

Ortahisar Belediyesi, engellilere akülü araç dağıtımı yaptı

Ortahisar Belediyesi tarafından Engelsiz İletişim Merkezinde akülü araç teslim töreni düzenlendi. Programda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha önceden engelli vatandaşlar için meslek kursları düzenlediklerini ve yine araç dağıtımı yaptıklarını hatırlattı.

GENÇ’’TOPLUMUN TÜM KESİMLERİYLE MUTLU OLMAK HEDEFİMİZ

Toplumun tüm kesimine hizmet edebilme yarışında olduklarını anlatan Genç, " Engellilere yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çeşitli programlarda karşılaştığımız talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Engelleri aşabilmek, özel gereksinimli kardeşlerimizin topluma erişimini, ulaşımını temin etmek için, eksiklikleri giderme telaşındayız. Elimizden geldiğince toplumda hedeflediğimiz gibi tüm kesimleriyle mutlu olmak yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Güle güle kullansınlar araçlarını kardeşlerimiz. ’dedi.

VİCDANİ GÖREVİMİZ

Engelli vatandaşlara hizmet etmenin vicdani sorumluluk olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Engelli vatandaşlarımıza hizmet etmeyi asla bir lütuf olarak görmüyoruz. Bu bizim asli ve vicdani görevimizdir. Son yıllarda yapılan projelerle engelli vatandaşlarımız evlere hapis olmaktan kurtarıldı. Engellilik asla bir kusur ya da eksiklik değildir, bir yaratılış özelliğidir. O nedenle herkes bir engelli adayıdır. Hayatın ne getireceği, ne götüreceği hiç belli olmaz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir davranışı, engelli kardeşlerimize reva görmemeliyiz. Herkes engelli kardeşlerimizin yaşamanı kolaylaştırmak için gayret etmeli. Ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve meslek sahibi olması için engelli kardeşlerimiz için meslek edindirme ve istihdam kursları düzenliyoruz. Bunlar da yeterli değildir. Sokak, kaldırım, merdiven, ulaşım gibi konularda engelsiz bir Ortahisar hedefiyle projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM

Belediye başkanı olduktan sonra toplumun bu yönünü iyi görebildiklerini ve bu işlere daha fazla zaman ayırdıklarını ifade eden başkan Genç ‘’Allah bize nasip etti. Biz yerel yönetim olarak bu hizmetleri yapıyoruz ama asıl hizmeti bu yavrularımızın aileleri yapıyor. Onlara Allah cenneti nasip etsin. Cenabı Allah böyle Murad etti. Ailelerimize ve devletimize teşekkür ediyoruz. Geçmiş dönemlere nazaran epeyce mesafeler kat edildi. Devletimiz hakikaten şefkatli olma gücünü ve özelliğini gösterdi. Bu dönüşümü sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun. ‘’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara Başkan Genç tarafından 2 akülü,4 manuel olmak üzere 6 adet araç dağıtıldı. Akülü araçlarını alan engellilerin sevinci ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Son Güncelleme: 26.05.2022 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.