Erbakan: ‘Kasa başındakilerle, masa başındakilerin oyunlarını bozacağız’

25 Temmuz 2022 Pazartesi 15:28
Erbakan: ‘Kasa başındakilerle, masa başındakilerin oyunlarını bozacağız’

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, halkın iktidar ile 6’lı masa arasındaki kayıkçı kavgasını ibretle izlediğini belirterek, “İşte biz Yeniden Refah Partisi olarak kasa başındakilerle masa başındakilerin oyunlarını bozacağız. Her iki taraftan da bir hayır gelmeyeceğini milletimize anlatacağız.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, partisinin Kayseri İl Başkanlığı 2’nci Olağan Genel Kongresine katıldı.

Erbakan, Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede yaptığı açıklamada, “Bir tarafta kasa başındakiler yani iktidar kanadı, diğer tarafta masa başındakiler yani muhalefet kanadı. Kasa başındakiler 20 senedir işbaşında, yıllardır denenmiş görülmüş, masa başındakiler de geçmişte denenmiş, yetki sahibi olmuş ve millete bir şey verememişler.” İfadelerini kullandı.

‘Oyunu bozmak için Refah’ın vakti geldi’

‘Meydanlara, salonlara sığmayan bu büyük heyecan, hepimize, bir kez daha ‘Yeniden Refah’ın vakti geldi’ dedirtmektedir” sözleriyle coşkulu kalabalığa atıf yapan Erbakan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizim il kongrelerimiz bazı partilerin büyük kongrelerinden bile çok daha büyük katılım ve coşkuyla, muazzam bir şekilde yapılıyor. Bu kongrelerdeki muhteşem katılım ve coşku, memleketin her köşesinde bizlere gösterilen büyük teveccüh, bu aziz milletin Milli Görüş İktidarına duyduğu büyük özlemin tezahürüdür. Evet oyunu bozmak için Refah’ın vakti geldi… Bu öyle bir oyundur ki, vatandaşın bütün emeğini, tasarrufunu, ülkenin bütün birikimini götürür, tefecilere verir!.. Ahlak ve maneviyatımıza, bizi biz yapan değerlerimize “sağlı, sollu” darbeler indirilir! LGBT gibi sapkın oluşumlara, sağdan, soldan örtülü ve açık destekler verilir. Batı’dan ithal kanunlar, batı taklidi uygulamalar yüzünden evlilikler azalır, boşanmalar artar! Bu öyle bir oyundur ki, Milli Paramızın itibarı, “ver mehteri!” çağrıları eşliğinde her geçen gün azaltılır. “Vatan-Millet-Sakarya türküleri” eşliğinde halk her geçen gün daha da fakirleşir. Güzel ülkemin güzel insanlarına, ABD’nin rekor kırmış haldeki bir yıllık enflasyonu, TÜİK’in tıraşlanmış, özel ayarlanmış hesabıyla bile bir ayda yaşatılır! Yıllarca borç-faiz ekonomisini uygular, ülkeyi ve ülke insanını tahammül edilemez oranlardaki faiz yükü altına sokar, sonra da “Biz faize karşıyız!” türküsünü söyleyip dururlar. “Köprüden geçenden 33, geçmeyenden 40 akçe alan” Deli Dumrul’u bile aratacak uygulamalarla “imtiyazlı holdinglere”, bu aziz milletin sırtından yüz milyarlarca dolar kaynak aktarırken, emekçilerin, emeklilerin, emeklilikte yaşa takılanların taleplerini görmezden gelirler! Bu öyle bir oyundur ki, Elin Amerikalısı Cargill şirketine vergi muafiyeti çıkarırken, kendi çiftçimizin borcu yüzünden traktörünü haczederler… Bu öyle bir oyundur ki “Kasa” başında toplananlar ile “masa” başında toplananlar birbirleriyle çatışıyormuş görüntüsü altında birbirlerine çalışır.”

‘Kasa başındakilerle, masa başındakilerin oyunlarını bozacağız’

Seçmenlerin iki ittifak arasında kayıkçı kavgasını ibretle izlediğini söyleyen Erbakan, “Bir tarafta kasa başındakiler yani iktidar kanadı, diğer tarafta masa başındakiler yani muhalefet kanadı. Kasa başındakiler 20 senedir işbaşında, yıllardır denenmiş görülmüş, masa başındakiler de geçmişte denenmiş, yetki sahibi olmuş ve millete bir şey verememişler. İşte biz Yeniden Refah Partisi olarak kasa başındakilerle masa başındakilerin oyunlarını bozacağız. Her iki taraftan da bir hayır gelmeyeceğini milletimize anlatacağız” ifadelerini kullandı.

‘Bunun adı da ‘Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Model’ oluyor’

İktidarın tarım politikalarını eleştiren Erbakan, şöyle devam etti:

“Sayın Tarım Bakanı maliyetler yüzünden tarlasını ekemeyen çiftçiye nakdi destek değil, ayni destek verileceğini, mazot, gübre, tohum temin edilerek bir maliyet çıkartılacağını, hasat sonunda da bu ayni desteğin parasal karşılığının ürün fiyatı üzerinden mahsuplaşılacağını ifade ediyor. Üreticiye verilen ayni desteğin tutarı, sezon sonunda mahsuplaşma aşamasına gelindiğinde yapılan zamlarla başlangıçtaki tutarın iki-üç katına çıkmış olacak. Üretici bırakın ürünün karşılığını alıp kazanç elde etmeyi, mahsuplaşmada borçlu çıkarılacak. Mazotun, gübrenin, tohumun, ilacın bedeli katlanmış şekilde üreticiden geri alınacak. Bunun da adı ‘ayni destek’ olacak! Şayet bu plan yürürlükte olsaydı; geçen yıl litresi 7,5 liradan verilen 2 bin litre mazot için bugün üreticinin hasat ettiği üründen litresi 30 TL’yi aşan mazot üzerinden mahsuplaşacaktı. 15 bin liralık mazot aldım diye hesap eden çiftçinin karşısına bu sene 60 bin liralık ödeme çıkacaktı. Gübre için de yüzde 300 zamlı fiyat talep edilecekti. Üreticiler bunu veremeyince de arazisine, ürününe el konulacaktı. Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine 4 ayda 37 milyar lira ödeyen, imtiyazlı holdinglere yılda 100 milyar liraya yakın garanti ödemesi yapan, bu yıl faize 330 milyar lira ödeyen iktidar; çiftçiye-besiciye gelince vereceği ayni desteğin bedelini mahsuplaşarak kat kat fazlasıyla geri alacağını söylüyor. Bunun adı da ‘Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Model’ oluyor…”

Çareyi Venezüella’da arayan zihniyet tükenmişlik sendromu yaşıyor

‘Çiftçilerimiz girdi maliyetleri altında ezilirken, çareyi Venezüella’da buğday üretmekte arayan zihniyet, tükenmişlik sendromu içindedir.’ Diyen Erbakan, “Milli Görüş iktidarı, bu arkadaşlarımızı tükenmişlik sendromundan kurtaracaktır. Biz Venezüella’da tarım yapmayacağız, kendi çiftçimize destek vereceğiz. Mazot fiyatını düşürecek, girdi maliyetlerini azaltacağız. Çiftçimizin borç faizlerini sileceğiz.’ şeklinde konuştu.

Yüzde 150 maaş zammıyla işe başlayacağız

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu 54. hükümette bir senede 70 milyar dolar kaynak bulduklarını hatırlatan Erbakan, "Şimdi geleceğiz, bir senede 150 milyar dolar kaynak bulacağız inşallah. Milli Görüş 54. hükümette işçi, memur, emekli maaşlarına yüzde 100, yüzde 200, yüzde 320'ye varan zamlar yaptı. Biz de gelir gelmez, Yeniden Refah Partisi olarak yüzde 150 maaş zammıyla işe başlayacağız inşallah. Aynen 1976-77'de ağır sanayi hamlesini gerçekleştirdiğimiz gibi bu sefer de 81 ilimize 681 refah projesini gerçekleştireceğiz. İşsizlik diye bir problem kalmayacak."

Kongrede Önder Narin tüm delegelerin oyuyla yeniden il başkanı seçildi.

Son Güncelleme: 25.07.2022 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.