Ersen Küçük: Hak ettikleri hayat standardına...

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

10 Ocak 2021 Pazar 12:34
Ersen Küçük: Hak ettikleri hayat standardına...

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 10 Ocak, 1961 yılında gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu sene korona virüs salgını gölgesinde geçirdiğimiz 10 Ocak ‘’Çalışan Gazeteciler Günü ‘’ nde bir arada olamasak ta bu zorlu süreçte kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma, halkın haber alma hakkını mesleki sorumluluk bilinci içinde fedakârca yerine getiren bir meslek grubu olduk.
Yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet basının, geleceğin güçlü Türkiye'si için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerekiyor. Bizler de Bölgenin güçlü bir yerel medya ağına sahip olan Trabzon da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, temsil ettiğimiz meslektaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm arıyoruz.  Bu bağlamda basın çalışanlarının, hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşması için elimizden gelen gayreti göstermeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hepimizin bildiği gibi basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu düşünceden hareketle basın yayın organları içerisinde çalışan bir fotoğraf karesi ve görüntü için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm meslektaşlarımızın  10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını ve aramızdan ayrılan eski cemiyet başkanlarımızı ve usta gazetecilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Son Güncelleme: 10.01.2021 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.