Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu’ndan yapılan açıklamada, 16 Şubat 2021 tarihinde Trabzon il kongresinde yaptığı konuşmada, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesinin güzergâh etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağını ve ardından inşaatın başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür edildi.

18 Şubat 2021 Perşembe 17:40
Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bir araya gelerek bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Eski çağlardan bugüne kadar bölgenin lojistik ve ticari merkezi olan, Tarihi İpek Yolu’nun denize açılan kapısı konumundaki Trabzon, bu konumunu günümüzde de artırarak sürdürmektedir.

Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile ticareti Trabzon üzerinden dünya pazarları ile buluşmaktadır. Günümüzde ticaret her türlü ulaşım yolu kullanılarak yapılmakta ancak dünya ile rekabet açısından demiryolu açık farkla öne çıkmaktadır. Bu nedenle Trabzon ve hinterlandının deniz, kara ve hava ulaşımı olanaklarına mutlaka demiryolu alternatifinin de eklenmesi gerekmektedir.

Türkiye'nin ihracatta 18'nci kenti olan Trabzon'un ihracat rakamlarını artırması, bölge ve ülke ekonomisine daha fazla katkı verebilmesi için bölge zenginliklerinin daha rantabl şekilde dünya pazarlarına sunulması gerekmektedir. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu hattı, özellikle Gümüşhane'deki altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko, demir, pirit, antimon, barit, kireçtaşı, kil ve kaolen madenlerinin dünyaya rekabetçi fiyatlarla ihraç edilebilmesini sağlayacaktır. Bu projeyi başından bu yana takip eden ve bölgemizi geleceğe taşıyacak diğer projelerde olduğu gibi desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki bölge ziyaretlerinde Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunun yapılacağı müjdesini vermişlerdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat 2021 tarihinde katıldığı Ak Parti Trabzon İl Kongresi’nde de “Trabzon – Erzincan Hızlı Tren projemizin güzergâh etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz” ifadesini kullanmış ve bölgemize müjde vermiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın bu sözlerine istinaden Erzincan - Gümüşhane - Trabzon demir yolu hattının güzergâh etüt çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması ve ardından yatırım programına alınarak yapım ihalesi tarihinin müjdesinin verilmesi tüm bölge halkı ve iş dünyasının beklentisidir. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek Erzincan – Gümüşhane – Trabzon Demiry

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.