Esnafa Toplamda 228 bin TL yardım

Pandemi sürecinden en çok etkilenen düşük, dar gelirli ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yönelik 6 ay boyunca 500 TL nakdi yardım yapan Ortahisar Belediyesi, şimdi de çay ocağı, kahvehane ve kıraathane esnafına nakdi yardımda bulunacak.

31 Mart 2021 Çarşamba 17:00
Esnafa Toplamda 228 bin TL yardım

Konuyla ilgili olarak Trabzon Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu ile makamında görüşen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, pandemi süreci boyunca uygulanan yasaklar nedeniyle gelirleri bir hayli düşen çay ocağı, kahvehane ve kıraathane esnafına Ramazan ayı öncesinde tek seferlik 500 TL nakdi yardımda bulunacaklarını söyledi.

“UZUN SÜREDİR İŞ YAPAMIYORLAR”

Toplamda 228.000 bin TL yardım yapacaklarını ifade eden Başkan Genç, “Yaklaşık bir yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan pandeminin olumsuz etkilerini bütün insanlık olarak hissediyoruz. Sağılığımız ve ekonomimiz bu süreçten olumsuz olarak etkilenen alanların başında geliyor. Vatandaşlarımızın pandemi nedeniyle uygulanan yasaklardan olumsuz etkilenmemesi için Ortahisar Belediyesi olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. Ortahisar Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren çay ocağı, kıraathane ve kahvehane olmak üzere toplamda 456 esnafımıza tek seferlik olmak üzere 500 TL nakdi yardım yapacağız. Pandemi sürecinde yine düşük, dar gelirli vatandaşlarımız için altı ay boyunca 500 TL’lik nakdi yardımda bulunmuştuk. Şimdi de çay ocağı, kıraathane ve kahvehane esnafımıza yönelik bir desteklemede bulunuyoruz. Bu esnaflarımız bir yıldan uzun süredir iş yapamıyorlar. Çok sayıda vatandaşı istihdam eden bu esnaflarımıza bir nebze de olsa destek olacağız. Mahalle ve esnaf ziyaretlerimizde bize en çok bildirilen konuların başında bu destekler geliyordu.” diye konuştu.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Pandeminin neden olduğu yaraları sarmak için Ortahisar Belediyesi’nin bütün imkânlarını seferber ettiklerini kaydeden Başkan Genç, “Toplumumuzun bütün kesimleri pandemi sürecinden olumsuz etkilendi. Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu salgından en az şekilde etkilenmesi için bir yıldan beri başta sosyal yardımlar olmak üzere çalışmalarımızı dört bir koldan sürdürüyoruz. Özellikle Ortahisar Vefa Grubumuz bu anlamda vatandaşlarımızın imdadına yetişti diyebilirim. Uygulanan yasaklar nedeniyle 65 yaş ve üstü ve diğer dezavantajlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak çok sayıda talebe cevap verdiler. Bundan sonra da vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına pandemin yol açtığı bütün yaraları sarmak için imkânlarımız ölçüsünde ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızın bu anlamda içleri müsterih olsun… Bu süreci birlik, beraberlik ve yardımlaşmayla el ele vererek atlatacağız.” ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in pandemi sürecinde her zaman esnafın yanında yer aldığını belirten Trabzon Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu, desteklerinden dolayı teşekkürlerini illetti.

Son Güncelleme: 01.04.2021 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.