Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi Vakıfbank Mekatronik Atölyesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Vakıfbank Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezinde oluşturan Mekatronik Atölyesinin açılış töreni yapıldı.

14 Mayıs 2019 Salı 09:18
Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi Vakıfbank Mekatronik Atölyesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Vakıfbank Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezinde oluşturan Mekatronik Atölyesinin açılış töreni yapıldı.Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezindeki açılış törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bilim sanat merkezleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli eğitim kurumlarımızın başında gelmektedir.Bu merkezler sayesinde geleceğimizin teminatı olan yavrularımız yeteneklerini ortaya koyabilmekte ve kendilerini geliştirebilmektedirler. Aslında sıra dışı olamayan çocuk yoktur. Her çocuğun müfredatı kendi içinde saklıdır ve bizim için önemli olan çocuğun doğuştan sahip olduğu bu müfredatı açığı çıkarmaktır. Bu kapsamda bilim sanat merkezleri de bu tür durumlarda her çocuğun içinde saklı olan yeteneği ortaya çıkarma adına önemli işlevler yürütüyor ”dedi.

Eğitim anlamında çok önemli başarıları ve potansiyeli olan Trabzon’da böyle bir atölyenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ustaoğlu, , eğitime vermiş oldukları katkılarından dolayı MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan’a hediye takdiminde bulundu.

Atölye kapsamında öğrenciler akıllı malzemeler tasarlama, görüntü işleme, kontrol mühendisliği, mekanik tasarım, algoritma tasarlama, yazalım geliştirme gibi özgün çalışmaları yürütme fırsatı elde edecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.