Fatih fethetti torunları unuttu

Tarihçilerin ittifakla 15 Ağustos olarak doğruladığı Trabzon’un fethi bu yıl da kutlanmadı, yine yanlış tarih 26 Ekim’de mi kutlanacak?

15 Ağustos 2019 Perşembe 09:49
Fatih fethetti torunları unuttu

DOĞRU TARİH: 15 AĞUSTOS

Trabzon’un 58 yıldır yanlış tarih olan 26 Ekim’de kutlanan fethi, doğru tarih 15 Ağustos’ta kutlanma kararı alınmasına rağmen bu yıl da kutlanmadı. 11 Ekim 2017’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Trabzon’un Fethi ve Fethin Tarihi” panelinde Trabzonlu tarihçi Prof. Dr. Kenan İnan fethin gerçek tarihinin 15 Ağustos olduğunu ve tarihî bilgilerin tamamının bu tarihi desteklediğini açıklamış ve açıklamaya farklı tarihçiler de destek vermişti.

SON KEZ KUTLANACAKTI

26 Ekim 2018’de düzenlenen törenle Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerince “son kez kutlanacağı ve tarihin 2019’den itibaren 15 Ağustos olacağı” söylenirken bu sözün aradan geçen bir yıl içinde geçerli olmadığı görüldü. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde konu gündeme gelmezken 15 Ağustos’a dair bir kutlama programı tertip edilmedi. Trabzonlular gerçek tarihinde yapılmayan fetih kutlamalarının bu yıl da yanlış tarihte yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.