Felakete davetiye

CHP’li Şahin “Denetimden uzak imarlarda istenildiği gibi oynanıyor ve felakete davetiye çıkartılıyor.” dedi

29 Ocak 2020 Çarşamba 09:56
Felakete davetiye

İZİN VERİLMEMELİ

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin bölgenin deprem tehlikesi hakkında konuştu. Jeoloji Mühendisi Şahin şunları söyledi: “Trabzon her ne kadar Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde değilse de Elazığ depremini hissettik. Akıl ve bilim göz ardı edilerek Beşirli’den Kaşüstü sahiline kadar dolgu alanlarında binalar yapıldı. Denetimden uzak imarlarda istenildiği gibi oynanıyor ve felakete davetiye çıkartılıyor.”

YOL HARİTASI ŞART

Şahin şunları söyledi: “Alüvyonlu arazilere inşaatlar yapılıyor. Zemin etütleri yapılmadan çok katlı konutlar inşa ediliyor. Sonrasında deprem olduğunda ‘vah’ diyoruz. Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşlar, ciddi bir araştırma yapıp bundan sonrası için bir yol haritası çizerek sıkıntılı bölgelerde kesinlikle yapılaşmaya izin verilmemeli. Kesin kural koyup bu kuraldan kim olursa olsun taviz verilmemeli.”

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.