Festival mest etti

28. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali coşkulu başladı.

22 Temmuz 2018 Pazar 13:31
Festival mest etti

Festival programının ilk gecesinde düzenlenen programa; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, daire amirleri, Akçaabat protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival Programının açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik,“İlçemizde 28.’si düzenlenen ve geleneksel hale getirdiğimiz festival programını çok önemsiyorum. Kültür sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’a yakışır bir festival oluyor. Bu festivallerle kültürümüzü yaşıyoruz ve gelecek nesillere aktarıyoruz. Kültürümüzün bu güzelliklerini festivaller aracılığıyla ülkemizin başka yöreleriyle paylaşabiliyoruz. Şehrimize gelen ekiplerimiz bizler için birer kültür elçisi olma özelliğini taşıyor. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.

Festival kapsamında 20 Temmuz gecesi de devam eden programda; Rusya Halk Oyunları Grubu, KKTC Gazimağusa Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Akçaabat Folklor Derneği ekibi ve Silifke Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları i seyirciler karşısında hünerlerini sergilediler.

Dolu dolu geçen festival programında Cengiz Çoban, Hayri Yaşar Karagülle, Nigar Cumur ve Resul Dindar sahne adı.

Karadeniz müziğine yeni bir ses yeni bir yorum getiren; Akçaabat’ımızın tanıtımına büyük katkısı olan Resul Dindar’la coşan Akçaabatlılar eğlence dolu bir gece yaşadılar. Gece boyunca bitmeyen enerjisiyle sahnenin tozunu attıran Resul Dindar, seyirciden tam not aldı. Vatandaşın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan sanatçıya konser sonrası Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen plaket verdi.

28. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali 21 Temmuz Cumartesi günü Saat 20.00’da Moldava, Kazakistan, Gaziantep, Ankara Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileriyle devam edecek. Grupların gösterilerinin ardından Yücel Aktaş, Taner Eyüpoğlu ve Murat Başaran seyirciyle buluşacak.

Son Güncelleme: 22.07.2018 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.