Finansal Okuryazarlık Eğitimleri devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) iş birliğinde düzenlenen “TEB Aile Akademisi Finansal Okuryazarlık Projesi”nde eğitimler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile TEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Trabzon’da 10 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor

22 Mart 2018 Perşembe 10:11
Finansal Okuryazarlık Eğitimleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve aile fertlerini yanı sıra belediyenin açtığı eğitim, spor, sanat ve meslek edindirme kurslarına katılan öğretmen ve kursiyerlere yönelik yüz yüze gerçekleştirilen ücretsiz eğitimler ile Türkiye’nin finansal okuryazarlık seviyesini yükselterek birikim bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitimlerde bütçe yönetimi, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf etme, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel kavramlar ele alınıyor.

2017 yılında yapılan protokol çerçevesinde TEB Aile Akademisi eğitimlerinin halka ulaştırılması yönündeki çalışmalar ile 10.000 bireye ulaşılarak, temel finansal konular hakkında halkın bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.