Fındık fiyatı biran önce açıklanmalıdır

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar,fındık üreticisinin mağdur olmaması için fındık fiyatını bir an önce açıklanmalı ve fındık fiyatı da kg başına 20 tl'nin altında olmamalı dedi.

16 Temmuz 2019 Salı 15:30
Fındık fiyatı biran önce açıklanmalıdır

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, her sene olduğu gibi,bu senede Karadenizin olmazsa olmaz ürünü ve Türkiye’mize en çok döviz kazandıran FINDIK toplama ve hasat günleri yaklaştı.Fındıkta tahmini rekolte işi tamam.Yaptığımız ve söz verdiğimiz gibi uygulama yönünden,tahmini rekolte açıklamasını Tarım Bakanlığımız yapacaklardır.

Fındık üreticimizin acil beklentisi,fındık hasatı başlamadan hemen önce,TMO'nun devreye gireceğini fındık fiyatının açıklanarak,fındık alacağını açıklamasıdır.Geçen sene geç açıklanan  TMO kararı bir kısmı hariç, üreticimizi memnun etmemiştir.Çünkü karar geç açıklanmış, bundan %85 seviyelerinde üretici faydalanamamış mağdur edilmiştir.Bu sene bu hata yapılmamalı ve fındık hasatı başlamadan,TMO fiyat açıklayıp fındık alacağını derhal açıklamalıdır.Bu konudaki en önemli beklentimiz budur.

Bunun yanında,gübre fiyatlarının artması,FINDIK hasat işçilerinin yevmiyelerinin artması ve diğer bakım ve çalışmalarında maliyetin üzerine eklendiğinde,FINDIK kg maliyetinin çok yüksek olması sebebiyle,Üreticinin alın terinin uğraşının sonucu olarak,Fındığın kg başına 20 tl nin altında olmaması gerekir.

Fındık Üreticilerimizin ve Ziraat Odası olarak yaptığımız çalışmalar ve piyasanında şartları göz önüne alındığında,Beklentimiz 20 tl dan aşağı olmamalıdır.Bu konuda,Sn Cumhurbaşkanımızın vereceği bir talimatla işi geciktirmeden,bir an önce hemen açıklamamın yapılmasını rica ediyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

FINDIK ÜRETİCİ si mağdur edilmesin.

Son Güncelleme: 16.07.2019 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.