Fındıkta baronlar devrede

Devletin fındık fiyatını arttırmasından rahatsız olan fındık devlerinin, fiyatı düşürmek için piyasadan çekilmeyi deneyeceği ileri sürüldü. Toplantı bugün yapılacak.

04 Eylül 2019 Çarşamba 09:28
Fındıkta baronlar devrede

TMO RAHATSIZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TMO’nun devreye girmesiyle fındığın 17 lira seviyesine çekilmesi fındık alım şirketlerini rahatsız etti. Türkiye’nin fındıkta dünya lideri olmasına rağmen Türkiye'deki fındığın yüzde 75'ini tek başına alarak tekel konumundaki firma ile ikinci büyük firmanın fiyatı aşağıya çekmek için piyasadan çekilme yöntemini deneyecekleri iddia edildi.

FINDIK KARTELİ KURULDU

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt iddiayı gündeme getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Enginyurt, bugün Ferrero firmasında bir diğer fındık devi Progıda’nın katılımıyla toplantı yapılacağını açıklayarak, “Firmalar, piyasadan çekilerek fındık fiyatlarının düşmesi kararını aldı. Fındık karteli kuruldu, oyun sahneye konuldu. İhanet eden cezasını çekmeli. Ferrero önünde on binler toplanalım” dedi.
 

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 04.09.2019 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.