Folklor Akçaabat'ta birleştirdi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden folklor tutkunlarının yer aldığı bir grup, bölgemizin folklorunu görmek için Akçaabat’a geldi.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 15:10
Folklor Akçaabat'ta birleştirdi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden folklor tutkunları, bölgemizin kültürünü görmek ve Akçaabat Akçaabat horonunu öğrenmek Akçaabat'ta geldi. Akçaabat Folklor Deneği'ni ziyaret eden ve burada bir çalışma yapan grup hakkında bilgi veren İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Turan Demirbağ, grubun amacının kültürlerin yaşatılması olduğunu ifade etti.

Demirbağ yaptığı açıklamada "aralarında Amerika, Kanada, Norveç, İzlanda, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Polonya gibi ülkeden gelen 70 kişilik ekip, ülkelerin folklorunu görmek için bir geziye çıktı. Endüstrileşmenin getirdiği kültür kaybını en aza indirmek amacıyla başlatılan gezi Gürcistan’dan başlayarak Kafkaslar’ı ardından Doğu Karadeniz Bölgesi ile devam ediyoruz. Dünyanın her yerinden gelen bu ekip kendi ülkelerinde halk danslarına gönül vermiş öncü insanlardan oluşmaktadır" dedi.

Akçaabat Folklor Derneği’nde bir çalışma yapan grup Akçaabat Folklor Derneği Foklor ekibinin gösterisini ve ardından Ahmet Çilingir ile Cavit Şentürk tarafından oynanan bıçak oyununu izledi.

Grupta yer alanlara Akçaabat Belediyesi başkan vekili Beytullah Ertem tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Grup, Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.