Futbolun Garibanları Mağdur Ama Seslerini Kimse Duymuyor

Saadet Partisi Ortahisar ilçe başkanı Burak Turhan, Amatöre Sırtınızı Dönemezsiniz

19 Ekim 2020 Pazartesi 10:01
Futbolun Garibanları Mağdur Ama Seslerini Kimse Duymuyor

Saadet Partisi Ortahisar ilçe başkanı Burak Turhan, parti binasında aylık divan toplantısında yaptığı açıklamada; Hepinizin bildiği gibi, pandemi nedeniyle başta BAL Ligi dediğimiz Bölgesel Amatör Ligler olmak üzere Yerel Amatör Büyükler ve Yerel Amatör Alt Yaş Grupları müsabakaları yapılamıyor. Bu konuda TFF’den yapılan açıklamada, bu ayın sonunda yapılacak değerlendirme sonucu yeni bir karar verileceği bildirilmişti. Fakat amatör futbol camiası, liglerin bu tarihte de başlatılmasının beklenmediği çünkü gerekli hazırlıkların yapılmadığını dile getiriyor. Peki bu belirsizlik daha ne kadar sürecek, binlerce insan bu sorunun cevabını bekliyor.

BİNLERCE İNSAN MAĞDUR DURUMDA

Profesyonel liglerin oynandığı ve hatta seyirci alınmasına başlandığı bir zamanda amatör futbol müsabakalarının 8 aydır oynanmaması, başta futbolcular ve antrenörler olmak üzere bu camiadan geçimini sağlayan binlerce kişiyi mağdur etmektedir. Yetkililerin bunu bilmemesi mümkün değildir. Rakamlarla konuşursak, bu durumdan olumsuz etkilenen insan sayısının büyüklüğü de ortaya çıkacaktır. Türkiye’de 400 binin üzerinde lisanslı amatör futbolcu bulunuyor. Trabzon’da ise takımların alt yapıları da hesaba katıldığında 350’ye yakın amatör futbol takımı var. Toplam lisanslı futbolcu sayısı ise 10 binin üzerinde. 1000’in üzerinde antrenör, 300’e yakın da hakem, gözlemci, saha komiseri ve temsilci amatör liglerde görev yapıyor. Böylesine büyük bir kitle, müsabakalar oynanmadığı için mağdur durumda.

AMATÖRE SIRTINIZI DÖNEMEZSİNİZ

Bütün ligler oynatılıyor da, amatör ligler neden oynanmıyor? Bu liglerde oynayan binlerce kişinin başka bir geçim kaynağı da yok. Teknik adamından futbolcusuna, malzemecisinden şoförüne, aşçısına kadar binlerce insan, evlerine ekmek götüremiyor, ailesine bakamıyor. Diğer ligler oynatılır, hatta seyirci alınması için düzenleme yapılırken, amatör liglerin oynatılmaması daha ne kadar devam edecek? Yetkililere sesleniyorum. Futbolumuzun geleceği dediğimiz bu kardeşlerimiz, geçimlerini nasıl sağlıyor, düşünüyor musunuz? Profesyonel liglere bu derece destek olurken, amatöre sırtınızı dönmeniz, orada neler yaşandığına ilgisiz kalmanız hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor? Okulların açılması için gayret eden, küçücük çocukları kapalı alanlarda bir araya getirmekte sakınca görmeyen yetkililer, hemen hepsi yetişkin ve açık alanlarda olacak amatör futbolcular için neden elini kıpırdatmıyor? Tehlike varsa maçlara neden seyirci alınıyor, okullar neden açılıyor? Amatör sporculara da düzenli test yapılarak, gerekli tedbirler alınarak en kısa sürede amatör liglerin başlatılması gerekmektedir. Binlerce insan bu kararı beklemektedir.

PROFESYONEL KULÜPLER, FUTBOLCULAR AMATÖRÜN SESİNİ DUYUN ARTIK

Profesyonel kulüplere, teknik adamlara, futbolculara da seslenmek istiyorum. Neden bu duruma sessiz kalıyorsunuz? Neden futbolun tarlası olan alt liglerdeki sporculara destek olmuyorsunuz? Unutmayın ki, sizler de bu süreçlerden geçtiniz, amatör olarak top koşturdunuz. Bir anda profesyonel futbolcu olmadınız. Sizin de bir amatör geçmişiniz var. Bu konuda amatör futbola destek olmanız gerekmez mi? Ülke futbolunda alt ligler olmadan profesyonel liglere nasıl oyuncu yetiştirilecek? Profesyonel ligler oynanırken amatör liglerin oynanmamasında bu liglerin bahis kapsamına girmemesi acaba ne derece etkilidir, bunu da merak ediyoruz. Son olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum ki, futbolun garibanları olarak tanımlanan amatör sporcu kardeşlerimiz, gerekli tedbirlerin alınarak liglerin bir an önce başlatılmasını beklemektedirler.

Son Güncelleme: 19.10.2020 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.