Geçici kadınlar pazarı ve balıkhane oluşturuldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi’nde yapım çalışmalarına başlanılan akıllı kavşak ve devlet karayolu düzenleme çalışmaları nedeniyle bölgeden kaldırılan balıkhane ve manav dükkânlarındaki esnaflar ile yıkılarak modern şekilde yeniden inşa edilecek olan Kadınlar Halindeki açık satış alanında satış yapabilen Trabzonlu kadınlara yeni yer tahsis etti

21 Şubat 2018 Çarşamba 15:00
Geçici kadınlar pazarı ve balıkhane oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi, Pazarkapı Mahallesi’nde TOKİ’ye ait olan binayı geçici olarak balıkhane, manavhane ve kadınlar pazarı olarak düzenledi. Geçici yerlerine yerleşen esnaflar yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettil.

ESNAF YILMAZ: BURADA TAZE BALIK SATILIR

Büyükşehir Belediyesinin geçici olarak oluşturduğu yeni balıkhaneden duydukları memnuniyeti dile getiren Münir Yılmaz isimli esnaf, “Burası önceki yerimizden çok daha iyi. Halkımıza burada hizmetimiz devam edecek. Burada günlük balık satışı yapıyoruz. Esnaflar olarak karar aldık. Burada hiçbir esnaf kötü balık satmayacak, günlük taze balık satışı yapıyoruz. Halkımızı buradan rahatlıkla alışveriş yapabilir” dedi.

ESNAF BAYRAM: BURASI ÇOK DAHA GÜZEL

Baki Bayram isimli esnaf ise “Yeni taşındığımız yerden çok memnunuz. Bu geçici yer bile eski yerimizden daha temiz ve daha güzel. Balıkhanemiz, manav dükkânlarımız çok temiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ESNAF ÖZBAYRAK: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür eden Samet Özbayrak isimli esnaf ise “Yeni yerimizden çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah (c.c.) razı olsun. Burası temiz ve hijyen, vatandaşlarımızın rahatlıkla balık alabileceği bir yer. İnşallah işlerimiz daha da güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.

ESNAF YUNUSOĞLU: BUÇALIŞMADAN ÇOK MEMNUNUZ

Musa Yunusoğlu isimli esnaf ise “Bu çalışmadan memnun olmamak mümkün değil. Bu geçici yer bile diğer tarafta nazaran çok daha güzel. Orasının yıkılması gerekiyordu. Burası daha temiz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON’U DAHA DA YAŞANILABİLİR HALE GETİRİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Pazarkapı Kavşağı ile Pazarkapı Kavşağı ve Reşadiye Kavşağı arasındaki Devlet Karayolunun yeniden düzenlenmekte olduğuna dikkat çekti. Pazarkapı Kavşağının akıllı kavşak olarak yenilenmekte olduğunu, yolun da düzenlenmesi ve önceki yıllarda yapımı tamamlanan Reşadiye Kavşağı ile birlikte bölgede üst düzey trafik akışkanlığı sağlanacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Yapım çalışmalarına başlanılan yol ve kavşak çalışması nedeniyle o alanda bulunan balıkhane ve manav dükkânlarını tasfiye ettik. Trabzon’umuzun balıkhanesini geçici olarak İtfaiyemizin karşısındaki bu binada oluşturduk. Ayrıca manav dükkânlarını da burada hazırladık. Bununla da yetinmedik. Bilindiği üzere Kadınlar Hali, yıkılarak en modern şekilde yeniden yapılacaktır. Kadınlar Halindeki açık satış alanında bahçelerinde ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlayan elleri öpülesi Trabzonlu kadınlarımızın mağdur olmaması için bu binada balıkhane ve manav dükkânlarının yanı sıra Kadınlar Pazarı da oluşturduk. Kadınlar Halinde satış yapan Trabzonlu kadınlar inşaat çalışmaları tamamlanana kadar balıkhane esnafı gibi geçici olarak bu binayı kullanacaklardır. Tüm bu çalışmalarımızı Trabzon’umuzu daha da güzelleştirmek daha da yaşanılabilir hale getirmek için gerçekleştiriyoruz. Elbette bu tür yapım aşamalarında böyle geçici süreçler yaşanıyor. Bu süreçte bizlerle birlikte şehir hassasiyeti ile hareket eden esnaflarımıza, Trabzonlu kadınlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.