Genç: Asr-ı Saadeti örnek almayız

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Memur-Sen Trabzon Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı.

11 Mart 2019 Pazartesi 11:31
Genç: Asr-ı Saadeti örnek almayız

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Memur-Sen Trabzon Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı.

GÜVENLİ BİR TOPLUMDA YAŞAMAK İSTİYOR

Etkinlikte konuşan Başkan Genç, kadın hakları konusunda Asr-ı Saadet döneminin örnek alınması gerektiğini söyledi. Kadınların güvenli bir toplumda yaşamak istediğini kaydeden Genç, "Asrı saadet döneminde temessül eden özelliklere baktığımız zaman emin olunki, kesinlikle toplumsal olarak kadınlara şiddet sorunları  yaşamayız. Kültürel ve geleneksel kodlarla bazı toplumsal özellikler asıl olan dinimizden uzak olarak bize geldi. Veya Müslüman milletler olarak biz o kuralların uzağında kaldık. Peygamberimizin (SAV) nübüvvetinden önce en önemli sıfatı neydi? Muhammedül Emindi değil mi? Emin ve  güvenilir olmaktı... Kadınlarımız toplumda emin olarak yaşamak istiyorlar. Yani güvenli bir toplumda yaşamak istiyorlar. Hz. Peygamber'in (SAV) en yakın arkadaşı Hz. Ebubekir'in sıfatı neydi? Sıddık, yani sadakâttı. Biz de böyle olursak kadın sorunları yaşanmaz." dedi.  

KADIN SIĞINMA EVLERİNE GEREK KALMAMALI

Kadın sığınma evlerinin varlığına gerek duyulmasının çok çok incitici ve üzücü olduğunu belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Emin olmayan bir toplumda yaşayan kadınlarımızın kadın sığınma evi talebi ne kadar da üzücü bir taleptir bugün değil mi? Bir belediye başkanı olarak kadın sığınma evi talebinin çok çok incitici bir ifade olduğunu her halde hepimiz kabul ederiz. Sığınmak için bir tehditten kaçmamız lazım. Neden kaçıyoruz, kimden kaçıyoruz, neden korkuyoruz? Şiddete bizi maruz bırakma ihtimali olan bir erkeğin tehdidinden biz korkuyoruz. Ve kadın sığınma evi talep ediyoruz. Ne kadar incitici ve üzücü bir durum. O kadınımızı tehdit ederek onu sığınma evine gitmeye mecbur bırakan o erkeğe yazıklar olsun diyorum. Kadınımızın toplumda hür, ekonomik olarak özgür ve güzel bir şekilde yaşamasını temin edelim ki, bu tür adımlar atmamıza da gerek kalmasın. Belediye olarak kadın sığınma evi kurmak bizim de görevlerimiz arasında... O yüzden bugünleri farkındalık oluşturacak şekilde analım, sorunlarımızı  tespit edelim.

KADIN DOSTU BELEDİYE UNVANINI ALDIK

Ortahisar Belediyesi'nin kadın dostu belediye unvanı aldığını dile getiren Başkan Genç, "Şunu mutlulukla ifade etmek istiyorum ki, Ortahisar Belediyesi olarak kadın dostu belediye unvanını aldık. Ama bunu sizlere bir lütuf olarak söylemiyorum. Bizim daha ilerisini yapmamız lazım. Çünkü hanımefendilerin yaptığı iş daha iyi ve bereketli... O nedenle biz kadınımızla, çocuğumuzla, İslâm'ın bütün insanlığa, sadece erkeklere değil, sunduğu o güzel değerlerle beraber yaşayalım. O nedenle çok çalışalım, gayret edelim bu sorunlarımızı aşalım. Yüce Peygamberimizin buyurduğu gibi erkeğin kadına karşı bir üstünlüğü yoktur. Hepimiz eşrefi mahlukatız ve insanız. Üstünlük arayacaksak o ancak Allah'a yaklaşmaktadır. Yani takvadadır. Kadınımızla beraber güzel ve mutlu bir şehirde yaşamak için bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.  

CENAZE NAMAZI ÖRNEĞİNİ VERDİ

Kadınlara yapılan ayrımcılıkla ilgili cenaze namazı örneğini veren Başkan Genç, imamların sanki bir lütufmuş gibi hanımefendileri cenaze namazına çağırmasını örnek vererek şu ifadelere yer verdi: Gelenek bizlere bunları kabul ettirdi. Cenaze namazlarına dikkat ediyorum. Namazı kıldıran hocamız sanki onun bir lütfuymuş gibi hanımefendiler gelin siz de kılabilirsiniz diyor. Kadına karşı hiç hoş olmayan davranış. Sanki o hanımefendilere namaz kılma lütfunu o hoca veriyor. Yok böyle bir şey. Çok çok örnekler var aslında. İşte bu noktada örnek alacağımız zaman dilimi de kesinlikle asrı saadet dönemidir. Ne İnsan Hakları Beyannameleri, Ne Avrupa'sı, ne Amirakıs, hiçbir yeri.... Bizim örnek alacağımız bir önderimiz, bir peygamberimiz var. Onun eşleri var. Böyle bir örnekle beraber yürürsek çok daha güzel bir ülke ve toplum oluruz. Bu vesilelerle bu toplantıya iştirak eden sendikalarımızın çok kıymetli yöneticilerine, bütün hanımefendilere, bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Son söz olarak şunu söylüyorum. Kadın insandır, erkek de insanoğludur. Etkinlik sonrasında Başkan Genç, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil hediye etti.

Son Güncelleme: 11.03.2019 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Kadı 2019-03-11 13:37:53

Kadın kadın diyorsunuz ama bir insanlık suçu olan Zinayı serbest bırakıyorsunuz.Sizin Kadına verdiğiniz değer bumu Sayın Başkan?