Genç, Basın Bayramı'nı kutladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Temmuz 2020 Cuma 12:54
Genç, Basın Bayramı'nı kutladı

Başkan Genç, mesajında, “Gece gündüz demeden, çok zorlu koşullarda hayatını hiçe sayarak, halkın hakikatleri doğru ve tarafsız bir şekilde öğrenmesi için mücadele eden bütün medya çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

“TÜRK BASINI DEMOKRASİMİZİN TEMİNATI”

Türk basınının yayıncılık anlayışı ve çeşitliliği açısından çok zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Başkan Genç, “Günümüz dünyasında medya organları zengin ve etkin haber içeriğiyle demokratik çoğulculuğun en güçlü aracı haline gelmiştir. Çok sesli ve çoğulcu yapısıyla Türk basını da farklı düşünce ve görüşlerin ifade edilmesinde üstlendiği sorumlulukla demokratik yapımızın teminatı olmuştur. Basınımız, gelişen teknolojik imkânlar sayesinde ülkemizde ve dünyada vuku bulan olaylardan halkımızı anında haberdar ederek, ulusal meselelerde toplumsal reflekslerin harekete geçirilmesinde çok önemli bir işlevi ifa ediyor. Türkiye’mizin bölgesel ve küresel güç olma yolunda hızla ilerlediği bir dönemde milli menfaatlerimiz söz konusu olduğunda Türk basını üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında milli menfaatlerimizle ilgili dünya medyasında propagandist ve algı amaçlı üretilen haberlere karşı Türk basını hak ve hakikatlerin ortaya çıkarılmasında çok değerli katkılar ortaya koyuyor. Her zaman, güçlüden değil, haklıdan ve adaletten yana tavrını ortaya koyan Türk basını, vatandaşlarımızın yanında bütün insanlığın doğruları öğrenmesi için mücadele ediyor. Bu vesilelerle gece gündüz demeden, çok zorlu koşullarda hayatını hiçe sayarak, halkın hakikatleri doğru ve tarafsız bir şekilde öğrenmesi için mücadele eden bütün medya çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.