Genç: Bu program yeni yönetim anlayışının alameti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun muhtarlarla düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

20 Ağustos 2019 Salı 14:35
Genç: Bu program yeni yönetim anlayışının alameti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun muhtarlarla düzenlediği kahvaltı programına katıldı.  Programda bir konuşma yapan Başkan Genç, programı yeni yönetim anlayışının alameti olarak gördüğünü belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na ortaya koyduğu katılımcı belediyecilik anlayışından dolayı teşekkürlerini iletti.

İŞLER HIZLI VERİMLİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK

Ortahisar Belediye Başkanı olarak muhtarlarla 24 kez istişare toplantısı yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, bu şekilde yapılan hizmetlerin hızlı ve verimli bir şekilde mahallelere ulaştırdıklarını söyledi. Düzenlenen programı yeni dönemin katılımcı yönetim anlayışının alameti olarak gördüğünü ifade eden Başkan Genç, "Bu toplantı beklenen bir toplantıydı. Muhtarlarımızla şu ana kadar 24 kez bir araya geldik. Yıllık programımızı tanzim ederken, sizlerden gelen önerileri, teklifleri aldık. Bu programları birlikte takip ettik. Ve epeyce de güzel işler yaptığımızın kanaatindeyim. İşlerin hızlı ve verimli yürütülmesi için bu toplantıları büyükşehir belediyemizle birlikte yürütmek çok büyük önem arz ediyor. Ve bu toplantıya bizi çağırdığı için ve böyle bir yönetim anlayışını hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yeni dönemin, yeni bir yönetim anlayışının alametidir. Başkanımız seçilmeden önce şunu söylemişti. Artık yeni dönemin en önemli icraatı yeni yönetim anlayışı olacaktır demişti. Bu şu demektir Ortahisar ilçesiyle ilgili bir çalışma yapılacaksa Ortahisar ilçesinin seçilmiş başkanı ve seçilmiş muhtarlarıyla istişare ederek bir karar vereceğim demişti. İşte bunun gereği de yapılmaya başlandı." diye konuştu.

MUHTARLIKLARIN GİDERLERİ KARŞILANIYOR

Muhtarları mesai arkadaşı olarak görmenin gereği olarak muhtarlıklarla ilgili olarak yapılan projelerden bahseden Genç şöyle konuştu:  Geçen dönemde 11 adet yeni muhtarlık binası yaptık, 15 tane muhtarlık binamızın da tadilatını yaptık. Yeni dönemde de aynı anlayışı devam ettiriyoruz. Meclis kararımızla beraber muhtarlıklarımızın telefon, elektrik, internet gibi giderlerini belediyemizin uhdesini aldık. Şu anda da Murat Başkanımızın talimatıyla birlikte su abonelik işlemleri yapılacak.  Muhtarlarımızla görüşmelerimizle en çok dile getirilen sorunların  başında yol, su, kanalizasyon gibi sorunlar geliyordu... 2014-2019 döneminde çok önemli çalışmalara imza attık. Yol standartlarımızı bir noktaya kadar getirdik. Zafanoz yolumuzda bakanımız Bakanımız Cahit Turan ile incelemelerde bulunduk. Yani Çilekli, Bulak, Kavala'dan devam edip Pınaraltı'na kadar giden ana aksımız olması nedeniyle burada çok ciddi bir ulaşım zorluğu var. Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletmek istiyorum. Ve bakanımızla birlikte orada bir söz verdik. Çünkü orada doğalgaz ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Şu anda yolun üst kaplama kısmı kaldı. Önemine binaen bunu ana grup bağlantı yolu olarak belirtmek istiyorum.

ZAFANOZ YOLU YAPILACAK

2019 yılında mahallelere yapılan hizmetlere değinen Başkan Genç, 2019 yılının ilk sekiz ayında 18 bin 602 ton asfalt serildiğini dile getirdi. Genç, "Sizlerle birlikte oluşturduğumuz ve seçim sürecinde söz verdiğimiz 2019 programımızı da harfiyen takip ediyorum. Şu ana kadar 18 bin 602 ton asfalt sermişiz. 34 bin 742 m³ de beton dökmüşüz. Beton yol çalışmamızda İçişleri Bakanımızın da ciddi desteği oldu. Bir yandan kendi yoğun mesaisiyle uğraşırken bizi de unutmadı. Buradan da kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Merkez mahallelerimize bitişen mahallelerimizde en önemli sorun kanalizasyon... Başkanımızla da bu konuyu istişare ettik. Biz Ortahisar Belediyesi olarak bu konuda bir çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa hangi destek lazımsa onu da yapmaya hazırız. Şöyle bir çalışma yaptık. Mahallelerimizi bölgeleme sistemiyle birlikte değerlendirdik. Ve birçok mahalleden oluşan bu bölgelerin sırayla kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmalar yaptık." ifadelerine yer verdi.   

MİTİNGE ÇAĞIRDI

Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Ağustos'a Trabzon'a yapacağı geziye değinen Başkan Genç, bütün muhtarları cumhurbaşkanının Meydan Parkı'nda düzenleyeceği mitinge çağırarak, "Hafta sonu sizin en büyük mesai arkadaşınız geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor. Hakikaten bu dönemde özlük hakları, sosyal haklar ve muhtarlık makamının konumu itibarıyla da çok büyük hamle yaptı. Buradan kıymetli Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Ve inşallah  hafta sonu Pazar günü saat 15'te Trabzon'da Meydan'da olacak cumhurbaşkanımız. Kıymetli Cumhurbaşkanımız fındık konusunda da inisiyatif olarak bu sorunu çözen Cumhurbaşkanımıza Trabzon Meydan'ından hep beraber teşekkür etmek istiyoruz. Bu manada hepimizi muvazzaf kabul ediyorum. Hepimiz orada olalım. Toplantı nedeniyle sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum." sözlerine yer verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuşmasında katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda bütün ilçe belediye başkanları ve muhtarlarla istişare ederek öncelik arz eden konular başta olmak üzere, diğer konularla ilgili proje ve hizmetleri bir bir hayata geçirerek Trabzon'u her alanda daha sorunsuz hale getireceklerini söyledi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise Ortahisar Belediyesi'yle 24 kez istişare toplantısı yaptıklarını ifade ederek yeni dönemde bu sürece Büyükşehir Belediyesi'nin de dahil olmasından son derece memnun kalacaklarını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.