Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Başladı

Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30'ar bin TL hibe verilmesini öngören ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’ başvurular başladı.

26 Mart 2018 Pazartesi 14:40
Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit GÜLBAY, yaptığı yazılı açıklamada  “2016 ve 2017 yıllarında yaklaşık 418 genç çiftçimize çeşitli projeler karşılığı olarak 12,54 milyon TL'lik hibe kullandırdık. Bu hibenin 9,39 milyon TL'si büyükbaş/küçükbaş hayvancılık projeleri, 1,98 milyon TL'si arıcılık ve kanatlı projeleri ve 1,17 milyon TL'si bitkisel üretim projeleri olarak gerçekleştirildi.Hayvancılık projeleri kapsamında; 239 genç çiftçiye toplam 1.434 büyükbaş hayvan ve 74 genç çiftçiye ise 2.834 adet koyun/keçi teslim edildi.

2018 yılı programı kapsamında toplam 16.750 projeden, İlimize tahsis edilecek ödenek miktarınca genç çiftçimize hibe desteği vereceğiz. Bu yıl da hayvanlar, geçen yıllarda olduğu gibi genç çiftçilere yine TİGEM tarafından temin ve teslim edilecektir. Genç çiftçilerin bazı projelerde temin sorunu yaşamaması için çalışmalarımızı TİGEM'in yanı sıra, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile koordineli bir şekilde yürüteceğiz”.

Proje Konuları:

a)Hayvansal Üretime Yönelik Destekleme Projeleri Kapsamında;

1) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,

2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,

3) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,

4) Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

b) Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Kapama meyve bahçesi tesisi,

2) Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,

3) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,

4) Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği,

5) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,

c) Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,

2) Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, konularını kapsar.

“Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak "çok yıllık yem bitkisi üretimi" projeler içerisinde yer alacak projelerle ilgili başvurular 02-30 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Prosedür olarak başvurularda izlenmesi gereken yol ve uygulamalar geçen yıl ile aynı olacaktır. Ön başvurular, web tabanlı "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacaktır.

“Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, ilgili Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmamış olma şartı aranacaktır”.

“Projeler, uygulamanın her aşamasında Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir. Genç çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.