Genç: “Devletimiz tarım üreticilerine ciddi destek veriyor

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklaşa ‘Ortahisar Seracıları Buluşma Günü’ etkinliği düzenledi.

11 Temmuz 2021 Pazar 19:24
Genç: “Devletimiz tarım üreticilerine ciddi destek veriyor

“EKMEK ASLANIN AĞZINDA DEĞİLMİŞ, EKMEK TOPRAKTAYMIŞ”

Ortahisar Belediye Meclisi bünyesinde ilçedeki tarımsal potansiyeli araştırmak ve yeni tarımsal üretim stratejileri geliştirmek amacıyla kurulan Tarım Komisyonu’nun yaptığı çalışmalara dikkat çeken Başkan Genç, “Şu anda gıda tedarikinin çok çok önemli olduğu bir zaman diliminden geçiyoruz. Her ne kadar teknoloji ve sanayi çok olağanüstü hızlı seyretmesine rağmen salgın yaşadık. Önce neyi düşündük. Gıdayı düşündük. Çünkü ayakta durmak için, yaşamak için gıda tedariki çok önemli. Devletimizin bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da desteklerle beraber tarımsal üretimi artırmayı hedefliyor. Ülkemizin kalkınmasına da destek olmak için çok çok önemli bir konu. Biz de bunun önemine binaen bu işi belediye meclisimizde değerlendirdik. Bütün siyasi partilerimizden üyelerimizin katılımıyla bir komisyon oluşturduk. Çok değerli bir çalışma yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Kıymetli ilçe müdürlüğümüz, il müdürlüğümüz ve üniversitemizle birlikte çok güzel bir koordinasyon oluşturduk. Hakikaten devletimiz üreticiye çok ciddi destek oluyor. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Biz bu süreçte şunu gördük. ‘Ekmek aslanın ağzında değilmiş, ekmek topraktaymış… Devletimiz bütünüyle beraber hibe veriyor. Bunu değerlendirmemiz lazım. Bu konuda da Akyazı hakikaten örtü altı üretimde, seracılıkta öne çıkıyor.” dedi.

ÜRETİMİN ARTIRILMASI PEK ÇOK SORUNU ÇÖZER

Devletin tarımsal üretimi artırmak için yüzde 73’e varan kredi ve hibe desteği verdiğine vurgu yapan Başkan Genç, vatandaşların bu imkânları değerlendirmesi gerektiğini kaydederek şöyle konuştu: “Devletimiz tarımsal faaliyetlerde yüzde 50 hibe veriyor. Ama ilave olarak bazı kriterleri taşıyanlara yüzde 20 daha destek veriyor. Genç ise, yani 41 yaş altı ise yüzde 10 daha ilave katkı veriyor. Hanımefendi ise, kadın istihdamını artırmak için yüzde 10 daha veriyor. Yani devlet hakikaten şu zor şartlarda yeter ki benim vatandaşım üretsin diye yüzde 1,7’de hibe kredi veriyor. Yetmedi Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz hibe krediler veriyor. Onlar yüzde 73’e varan hibe veriyor. Bütün bu desteklerle beraber üretimi artırmamız lazım. Üretimi artırmak demek, esasında bu şehrin kalkınmasına da katkı sağlamak demek. Üretimi artırmak demek, istihdamı artırmak demek, işsizliğin önüne geçmek demektir. Ben Maçka’nın Ormanüstü köyündenim. Bizim köyde çok güzel şeker fasulyesi yetişiyor. Ama maalesef bu şehre fasulye Kelkit’ten geliyor. Kendi köylülerimiz yapmıyor. Bizim üretimimizi artırmamız lazım. Son olarak DOKAP ile yaptığımız toplantıda sera konusunda Ortahisar için ilave 3 ya da 5 tane daha kontenjan aldık. Bunun da buradan duyurusunu yapmak istiyorum. İnşallah, üreticilerimiz bu desteklerle hem yöremizin, hem şehrimizin hem de ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunur. Buradan destek veren bütün paydaşlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmaların öncüsü olarak gördüğümüz benim mesai arkadaşımız dediğimiz muhtarlarımıza da ve burada kurumsallaşan bir üretim kapasitesi ortaya koyan kooperatifçilerimize de özellikle çok teşekkür ediyorum.”

Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğümüzle müştereken düzenlediğimiz program çerçevesinde Akyazı Mahallemizde Ortahisar'daki seracılarımızla bir araya geldik. Sera ziyaretlerimizde salatalık, maydanoz ve semiz otu topladık. Tarım paydaşlarımızla birlikte her zaman üreticilerimizin yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz.

“ÜRETİCİLERLE SOHBET ETTİLER”

Başkan Genç, açılıştan sonra Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ve Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ile birlikte salatalık, maydanoz ve semiz otu seralarını gezerek üreticilerle bir süre sohbet etti.

Son Güncelleme: 11.07.2021 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.