Genç: Engellileri evlere hapseden anlayış yıkıldı

Engelliler yararına düzenlenen etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Önemine binaen vurgulamak istiyorum ki, AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan icranın başına gelir gelmez, 'özürlüler' tabirini kaldırarak, yerine bütün toplumca benimsenen 'engelliler' tanımını yasaya koydurdu." dedi.

26 Aralık 2018 Çarşamba 13:20
Genç: Engellileri evlere hapseden anlayış yıkıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Down Sendromlular ile MS Derneği'nin engelliler yararına düzenlediği geceye katıldı.

"GENÇ,  SÜRÜCÜLERİ UYARDI"

Konuşmasında engelliler için yapılan yürüyüş yoluna araçlarını park eden sürücüleri uyaran Başkan Genç, herkesin engellilerin haklarına saygı göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Buradan bütün vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Maalesef engelli vatandaşlarımız için toplumsal yaşamda bir saygınlık oluşturamadık. Hâlâ, Maraş Caddesi'nde engelliler için yapılan yürüyüş yoluna araç park ediyoruz. Ayıp ediyoruz, yanlış yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Lütfen engelli kardeşlerimizin haklarına saygı gösterelim. " dedi.

"HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"

AK Parti hükümetlerinin yaptığı çalışmalarla engellileri evlere hapseden anlayışın yıkıldığını  ve bugün engellilerin toplumsal yaşamın her alanında varlıklarını sürdürdüğünü belirten Başkan Genç, "Engelli kardeşlerimizin engelsiz vatandaşlar gibi toplumla birlikte yaşamasına katkı sağlayan derneklerimizi tebrik ederim. Gerçekten önemine binaen vurgulamak istiyorum ki, AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan henüz icranın başına gelir gelmez, engelli tanımını yasaya bu dönemde koydurdu. Daha önce engelli kardeşlerimiz, özürlüler olarak tanımlanıyordu. Bizler maalesef, toplum olarak Cenabı Allah'ın engelli olarak yarattığı vatandaşlarımıza özürlü olarak bakıyorduk. İşte bu dönemde özürlüler tanımı ortadan kaldırıldı ve engelliler tabiri herkesin benimsediği bir tabir haline geldi. Vatandaşlarımız önceden engelli diye 'bir şey olur' anlayışıyla evinden çıkaramadığı çocuklarını bizzat evlerinde ziyaret ederek onları sosyal hayata katılması için teşvik ettik. Bugün engelli kardeşlerimiz sosyal yaşamın her alanında varlıklarını hissettiriyor, gösteriyor. Bizler hepimiz engelli adayıyız." diye konuştu.

"HİZMET BİNALARI YAPILIYOR"

Pazarkapı Projesi içinde engelli dernekleri ve şehit aileleri dernekleri için hizmet mekanları inşa edildiğini belirten Başkan Genç, "Göreve gelmeden önce 17 engelli derneğimizi bizzat mekanlarında ziyaret ettim. Engelli kardeşlerimiz bir taraftan kendi sorunlarıyla hem hal olurken, diğer taraftan da sağlıksız mekanlarda dernek faaliyetlerini yürütüyordu. Ve onlara şu sözü verdim, şayet Ortahisar Belediyesi bir gün kendi binasını yaptığı zaman ki, bunu yaptık, iki derneğimize bu binamızda yer yapacağız dedik. Bir tanesi bu topraklarda güvenli şekilde yaşamamızı sağlayan şehitlerimizin ailelerinin derneği idi. Bu bizim borcumuzdu, bu da bir lütuf değildi. Bir de engelli kardeşlerimizin derneklerine yer yapacağız dedik ve Allah'a çok şükür bu mekanları yaptık. Pazarkapı'da yaptığımız belediye binamızla birlikte bu mekanlar da hizmete girecek. Lütfen bunu burada bulunan engelli kardeşlerimiz bir lütuf olarak algılamasın. Bu bizim yerel idareler olarak görevimiz, sorumluluğumuzdur. Aslında bugüne kadar yapılmamış bir eksikliği telafi ediyoruz. Bütün engelli derneklerimizin programlarına, etkinliklerine katılmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla engelli otobüsümüzü hizmete soktuk. Ve sözlerime burada son verirken bu programa emek veren sponsorlarımıza, paydaşlarımıza, Mektebim Okulları'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gecede engeliler tarafından tiyatro oyunu sahnelendi ve türküler icra edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.