Genç, Gazetecilik bedelle ölçülemez

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

09 Ocak 2019 Çarşamba 16:06
Genç, Gazetecilik bedelle ölçülemez

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GAZETECİLİK BEDELLE ÖLÇÜLEMEZ

Mesajında bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Genç, gazetecilerin hakikatlerin doğru ve tarafsız bir şekilde aktarılmasını sağlayarak toplumu aydınlattığını söyledi. Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:  Her geçen gün önemi ve misyonu artan basın emekçileri çok kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Sağlanan teknolojik gelişmelerle kitle iletişim araçlarının çepeçevre hayatımızı kuşattığı günümüzde, teknolojik gelişmeler kadar, bu araçların halkı doğru bilgilendirme adına nasıl kullanıldığı da önemlidir. Gazetecilik mesleği, geçmişten günümüze demokrasinin sağlıklı ve verimli bir şekilde işlemesini sağlayan en önemli sacayaklarından bir tanesi olmuştur. Doğru ve objektif habercilik adına gazetecilerin bugün de üstlenmiş olduğu görev ve sorumluklar hiçbir bedelle tam olarak ölçülemez. Gazeteciler, hakikatleri bütün yönleriyle doğru ve tarafsız bir şekilde aktararak toplumu aydınlatıyor.  Çok tabii olarak demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletinin sağlıklı işleyişi açısından yasama, yürütme ve yargı erkleri ne kadar önemliyse basın da o kadar önemlidir.  

Çok zorlu şartlarda görevlerini icra eden, zaman zaman görevlerini yerine getirirken şehit edilen, saldırıya uğrayan, tehdit edilen gazetecilerin yapmış oldukları hizmetin bedeli hiçbir şekilde ödenemez. Bu nedenle gazetecilik mesleği, gerek toplumun doğru bir şekilde aydınlatılması, gerekse demokratik rejimin sağlıklı işleyişi açısından vazgeçilmez bir meslek dalıdır. Artık günümüzde basın organları, üstlenmiş olduğu sorumluluk ve misyonla yasama, yürütme ve yargı erklerinin bile zaman zaman önüne geçerek gündemi şekillendirmektedir. Dolayısıyla gazetecilerin görevlerini ifa ederken basın meslek ilkelerine riayet ederek toplumu aydınlatmaları çok önemli bir konudur. Sözlerime burada son verirken, bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederim, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.