Genç, LGS’ye girecek öğrencilere başarı diledi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 20 Haziran Cumartesi Günü iki oturumda yapılacak olan Liseye Giriş Sınavı (LGS)’na girecek öğrencilere başarılar diledi. Başkan Genç, 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunda korona virüs salgını nedeniyle öğrencilerin örgün eğitim imkânlarından mahrum kaldığını dile getirdi.

19 Haziran 2020 Cuma 12:09
Genç, LGS’ye girecek öğrencilere başarı diledi

Nitelikli bir üniversiteyi kazanmanın yolunun iyi bir lise eğitiminden geçtiğine vurgu yapan Başkan Genç, şu ifadelere yer verdi: “Bütün dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunun son üç ayında öğrencilerimiz örgün eğitim imkânlarından mahrum kaldılar. Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada eğitim ve öğretim faaliyetleri sekteye uğradı. Teknolojik imkânların gelişmesiyle birlikte öğrencilerimiz uzaktan (online) eğitim imkânlarıyla derslerini tamamlamaya çalıştılar. Özellikle bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından EBA sistemi üzerinden gerçekleştirilen online dersler öğrencilerimizin dersleri tamamlaması açısından çok önemli bir işlevi yerine getirdi. Yine bakanlığımızın 2020-2021 yılı eğitim ve öğretim yılında telafi eğitim adı altında düzenleyeceği programlarla öğrencilerimiz bu sezonun eksiklerini tamamlayacaklar.”

“İNSANLIĞA YARARLI BİREYLER…”

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini birbirinden kopmaz halkalarla bağlanan bir zincire benzeten Başkan Genç, başarıyı yakalamak için eğitimin her halkasına önem vermek gerektiğini kaydetti. Genç, “Öğrencilerimiz bütün yıl boyunca iyi bir liseye yerleşmek için mücadele verdiler, yoğun bir gayret gösterdiler. Başarının yolu disiplinli ve düzenli çalışmaktan geçer. Esasında, mahiyet itibarıyla eğitimin her basamağı önemlidir. Ana okulundan başlayarak ilk, orta, lise ve yüksek öğrenim olmak üzere eğitimin bütün basamakları, öğrencilerimizin vatana, millete ve nihayetinde bütün insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunuyor. Bu nedenle hiçbir eğitim kurumunu nitelik ve verimlilik yönünden birbirinden ayırt etmemeliyiz. Eğitimin bütün basamakları, birbirini tamamlayan bir zincirin kopmaz halkalarıdır. Anaokulundan yüksek öğrenime kadar bu eğitim halkalarında başarı elde etmek, hiç şüphesiz ki, iyi bir akademik kariyer açısından da çok önemlidir. Bu vesilelerle 20 Haziran Cumartesi günü LGS’ye girecek bütün öğrencilerimize Yüce Rabbimden başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bütün öğrencilerimizin gönüllerinde yatan, istedikleri ve hedefledikleri bir liseye yerleşmesini can-ı gönülden istiyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.