Genç, vatandaşları Bulgur Festivali'ne davet etti

Geçen yıl Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve çok büyük bir ilgi gören "Hamsi Festivali"nin ardından bu kez de 26 Ekim’de '15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda (Meydan Parkı)' 'Mardin Tanıtım Günleri' kapsamında "Bulgur Festivali “ düzenlenecek.

24 Ekim 2018 Çarşamba 13:06
Genç, vatandaşları Bulgur Festivali'ne davet etti

Geçen yıl Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve çok büyük bir ilgi gören "Hamsi Festivali"nin ardından bu kez de 26 Ekim’de '15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda (Meydan Parkı)' 'Mardin Tanıtım Günleri' kapsamında "Bulgur Festivali “ düzenlenecek. Saat 17.00'de başlayacak ve saat 21.00'de sona erecek festivalde, halk oyunları gösterileri ile yöresel sanatçılar Ayten Cansız ve Sinan Yılmaz'ın konser etkinliği olacak.

"BU AZİZ VATANIN ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ"

Ortahisar Belediyesi ile Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin birlikte düzenleyeceği festivalle Trabzon ve Mardin arasında kurulan gönül köprüsünün daha da kuvvetleneceğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Türkiye'nin dört bir tarafıyla kardeşlik iklimini güçlendirmeye çalışıyoruz. Buna en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu tür festivallerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini pekiştirip kardeşlik iklimine çok büyük katkı yaptığını düşünüyorum. Festivaller, bölgeler arasında kültür kaynaşmasına ve işbirliğine vesile oluyor. Ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımak için ilk önce birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip etnik köken ayrımı yapmadan herkesi bu aziz vatanın etrafında kenetlenmesini sağlamalıyız. Etnik aidiyeti bahane ederek bölgelerimizi ayrıştırmaya çalışan, halkımız arasına fitne tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu amaçla düzenlenen festivalleri çok önmli buluyorum ve imkanlarımız ölçüsünde bu etkinliklere destek oluyoruz. Geçen yıl Mardin Kızıltepe'de düzenlediğimiz 'Hamsi Festivali'nde muhteşem bir atmosfer oluştu. Bir tarafta horon diğer tarafta halay ile ortak sevdamızın Türkiye olduğunu herkese gösterdik. Kızıltepe meydanında örnek bir dostluk ve kardeşlik ortamı oluştu. Bunun mukabilinde de Mardinli kardeşlerimiz Meydan Parkı'nda 'Bulgur Festivali' yapacak. Çok güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum ve Trabzon’da gerçekleşecek 'Bulgur Festivali'ne bütün hemşerilerimizi davet ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.