Genç: Yapılan parklarla Ortahisar daha yeşil olacak

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kent merkezinde azalan yeşil alan miktarını artırmak için yeni parklar yaptıklarını söyledi.

24 Haziran 2019 Pazartesi 15:36
Genç: Yapılan parklarla Ortahisar daha yeşil olacak

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin park çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Başkan Genç, "Yeni park yapımının yanında, mevcut parklarımızın bakım ve onarımını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Parklarımızın sulama sistemlerini yeniliyoruz. Bunun yanında oyun gruplarını da yenileyerek çocuklarımız için daha cazip hale getiriyoruz. Yapılan parklarla Ortahisar'ımız daha yeşil bir hale gelecek." dedi.

HER ŞEY TEMİZ HAVA SOLUMAK İÇİN

Ortahisar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Başkan Genç, "Son yıllarda şehrimizde yeşil alan miktarı azalırken, inşaatlarda bir hayli artış oldu. Yeşil alanların, parkların azalmasıyla birlikte vatandaşlarımızın da belediyemizden park yapımıyla ilgili talepleri o nispette arttı. Vatandaşlarımızın bu haklı taleplerine duyarsız kalamazdık. Biz de buna uygun olarak belediye başkanlığı görevini üstlenir üstlenmez vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler çerçevesinde park yapımına ağırlık verdik. Eğer temiz bir çevrede yaşamak istiyorsak ve temiz hava solumak istiyorsak nefes alanlarımızı artırmamız gerekiyor. Bizim de yegane amacımız vatandaşlarımızın daha temiz bir hava soluması için... Yeşille müsemma ilçemizde buna uygun olarak park yapımını oldukça önemsiyoruz. Karadeniz yeşilliğiyle, bitki örtüsüyle, ormanları ve dereleriyle ünlü bir bölge... Belediye olarak bu özelliğimizi korumak ve hatta yeşil alanlarımızı daha da artırmak bizim belediye olarak görevimiz. 2019 yılı içinde Soğuksu (yeni park), Boztepe, Konaklar, Kanuni, 1 Nolu Beşirli, Aydınlıkevler, 2 Nolu Erdoğdu, Çukurçayır, 3 Nolu Erdoğdu ve Üniversite, Yalıncak, Yeşiltepe, Çağlayan, Pelitli, Bahçecik, Fatih mahallerimizdeki parklarımızda yenileme yaptık, sulama sistemlerini ve oyun gruplarını yeniledik." diye konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.